Afgelopen weekend liep ik weer op de dijk achter ons huis. Het was niet eens heel vroeg, ik denk een uurtje of 11, maar man, man, wat een mist. Slechts een paar meter voor me kon ik het pad zien dat kronkelend over de dijk tussen het water en het weiland loopt. Als je daar nog nooit bent geweest had je geen idee gehad waar je was, zo dicht zat het.

Je kunt je voorstellen dat ik dus maar een paar meter in de rondte om me heen zag. En dus ook maar een stukje van het pad voor me. Het bijzondere is, als ik bleef stil staan, veranderde dat ook niet. Dan bleef ik hetzelfde stukje van het pad zien. Niet meer en niet minder. Maar zette ik een paar stappen vooruit dan zag ik toch een stukje meer van het pad dan waar ik eerder stil bleef staan. Dus ook al kon ik het pad niet in zijn geheel zien, als ik een stap vooruit deed, werd er steeds meer zichtbaar.

En dat bracht me gelijk bij dit schrijfsel.

Want soms zie je het pad voor je niet. Daar waar jij naar toe wilt met je werk. Dan is het er net zo mistig als bij mij op de dijk en dat kan heel spannend voelen. Alsof je alleen bent en de weg niet weet. Je ziet gewoonweg niet wat er allemaal om je heen is en ziet alleen maar die maar meter om je heen. Je ziet dus alleen je huidige baan en niet wat er zich in die mist allemaal bevindt. Het voelt misschien vertrouwd en veilig om te blijven waar je bent. Dan weet je wat je hebt, ook al is dat niet waar je je blij en energiek over voelt. Elke dag dat je dan naar je werk gaat (of thuis achter de laptop kruipt) zijn dan voorspelbaar, routinematig en doe je je werk op de automatische piloot.

Denk je nou ‘o, mijn hemel, zo wil ik echt niet werken’ dan is er een hele eenvoudige oplossing: zet een stap in de mist. De weg naar ander, leuker en uitdagender werk ontvouwt zich alleen als je in beweging komt. En dat voelt misschien spannend maar alleen dan verandert je werksituatie.

Ik geloof met heel mijn hart dat je hier niet op aarde bent om maar in een wel-oké-baan te blijven hangen waar je ongelukkig van wordt. Ik geloof dat je al die uren die je aan je werk besteed echt mag besteden aan een baan waar jij écht blij van wordt. Het is de stress, het gerace ’s ochtends om je kinderen op tijd op school te krijgen, ze op tijd weer te halen en dan ook nog een lekkere gezonde maaltijd op tafel te zetten, echt niet waard als jij in de tijd tussen dat vliegen van en naar school ook nog je energie verliest aan werk waar je allang geen uitdaging meer in vindt.

De vraag is of je het zelf ook zo ziet. Of je jezelf het waard vindt om meer energie uit je werk te halen. Of je jezelf een baan gunt waar je zo enthousiast van wordt, dat je het gevoel hebt de hele wereld aan te kunnen. En die banen bestaan alleen vanuit het punt waar jij nu staat, kan je niet door de mist kijken. Om te kunnen zien wat er nog meer is en welke baan bij jou past, moet je een stap zetten ook al is het eindresultaat dan nog niet in zicht. Dat vraagt moed, lef, zelfleiderschap en jezelf de belangrijkste persoon op aarde maken. Doe je dat, dan gaat de wereld voor je open. Dan verdwijnt de mist en openbaart zich dat werk waar jij gelukkig van wordt. Waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Je hoeft er slechts één ding voor te doen: in beweging komen door 1 stap naar voren te zetten.

Gratis Masterclass

Durf jij het aan om die ene stap te zetten? Ben je klaar om te ontdekken wat er nog meer is ook al zie je nog niet gelijk het eindresultaat?

Zet die stap dan door je nu op te geven voor de gratis masterclass Weer Energie van je Werk op donderdag 11 maart om 10 uur. Ik deel met je wat je nodig hebt om erachter te komen hoe het komt dat je geen energie krijgt van je werk en minimaal 5 tips je je weer energieker voelt van je werk. Ik vertel je wat je grootste valkuil is die ervoor zorgt dat je die energie waar je zo naar verlangt nooit zal komen. ‘

Meld je simpel aan door deze mail te beantwoorden met JA en ik stuur je de info en link een paar dagen voor de masterclass naar je toe. Vergeet niet de datum in je agenda zetten.

Leuk als je erbij bent.