Het jaar 2019 is alweer bijna voorbij. Nog een paar dagen en we gaan een nieuw jaar en zelfs een nieuw decennium in.

Het is inmiddels een gewoonte om ieder jaar terug te kijken naar wat je hebt gedaan, wat er allemaal is gebeurd in dat jaar.

Kijk je met weemoed terug of ben je blij met hoe het jaar is gegaan?

Voor mij is 2019 een heel bijzonder jaar geweest: een lang weggestopte droom is uitgekomen. Onze emigratie naar Frankrijk is na ruim anderhalf jaar voorbereiden werkelijkheid geworden.

Maar ook op andere vlakken is het een bijzonder jaar geweest. Onze oudste dochter is naar de middelbare school gegaan. Ik heb een geweldige coach gevonden die mij helpt om mijn bedrijf verder te ontwikkelen. Ik heb heel veel bijzondere mensen ontmoet waaronder nieuwe klanten, nieuwe mensen in Frankrijk en collega-coaches met wie ik bijzondere gesprekken heb gevoerd.

Mijn man en ik zijn de laatste maanden nog meer naar elkaar toegegroeid en genieten meer van elkaar en ons gezin. Drie dagen zat ik in het bos zonder eten, telefoon, boek of andere afleiding. We hebben een geweldig huis gevonden.

En ik vergeet vast nog een heleboel. Het vliegt gewoon voorbij en ik kan niet alles onthouden.

Een vriendin gaf me daarvoor laatst een hele leuk tip. Zij heeft een pot thuis staan waar ze gedurende het jaar briefjes in stopt met leuke, gekke, bijzondere momenten die ze meemaakt. Aan het einde van het jaar, op Oudejaarsdag, maakt ze deze samen met haar man open en nemen ze op die manier het hele jaar door.

Ik vond dat zo’n leuk idee dat ik je deze graag wilde meegeven. Ik ga er volgend jaar in ieder geval mee aan de slag.

Waren er alleen maar leuke dingen? Waren er ook dingen die niet helemaal lekker liepen? O zeker. Zoals het internet dat hier in de bergen niet goed werkt. Voor de emigratie moest er heel, echt heel veel geregeld worden wat me heel veel energie kostte. Op werkgebied ben ik nog niet zover gekomen als ik had gewild (vandaar die coach 😊). En de jaaropleiding die ik deed op het gebied van persoonlijke ontwikkeling bracht me niet de dingen die ik had verwacht.

En alles is ok. Er staat weer een heel nieuw jaar op me te wachten met nieuwe plannen en ideeën om te doen en te ontwikkelen. Zoveel zin in.

Als jij terugkijkt op 2019, hoe is jouw jaar dan verlopen?

Hoeveel dingen heb je gedaan die je echt graag wilde doen? En wat had je graag willen doen maar heb je niet gedaan? En waarom dan niet?

En belangrijker nog: wil je nog zo’n jaar of wil je dat 2020 een geweldig jaar wordt waarin al je dromen uitkomen? Waarin je eindelijk het lef hebt om te doen wat dat kleine stemmetje in je hoofd je al jaren verteld.

Om in het diepe te springen en van baan te veranderen of misschien wel voor jezelf te beginnen ook al weet je nog niet of je daar wel van kan leven (en ik geloof van wel als je het echt graag wilt).

Misschien weet je nog helemaal niet wat dat onrustige gevoel je wil vertellen en wordt 2020 het jaar waarin je daar achter wilt komen omdat het je nu te veel energie kost, te veel gepieker en te veel stress. Wil je dat 2020 het jaar van rust, ontspanning en zelfvertrouwen wordt.

Welke besluit heb je nu dan te nemen om van 2020 een geweldig jaar te maken? Wil je het me hieronder laten weten? Ik ben heel benieuwd.

Wat het ook is, weet dat je altijd op tijd bent in je eigen leven. Er is geen beter moment om te beginnen aan jouw avontuur dan NU.

Waar wacht je nog op?

Samen is leuker! Jouw gratis coach sessie staat voor je klaar om op al je vragen antwoord te geven. Ik help je graag. Besluit en boek nu direct jouw sessie.

Ik wens je een geweldig 2020!

Liefs, Barbara