Twee weken geleden zijn we aangekomen in het huis waar we tot volgend jaar zomer blijven wonen. Het is hier werkelijk een plaatje.

Vanaf de weg beneden in het dorp rij je eerst langs een paar huizen die typisch zijn voor deze streek: ruime vrijstaande woningen met garage, een moestuin en een flinke lap grond waar menig huisbezitter in Nederland jaloers op is.

De weg kronkelt omhoog door de bossen, de huizen worden schaarser en het uitzicht steeds mooier. Geen lantaarnpalen op deze hoogte dus ’s avonds heb je grote kans wild tegen te komen. Opletten, want ze schieten zo voor je auto langs.

Ons huis

Eenmaal boven is het uitzicht fenomenaal en precies daar staat een oude bergschool die is omgetoverd tot een geweldige gite in de stijl van de Vogezen. Veel hout, gordijnen in rood met wit, een open haard en een flinke keuken (yes!). Het terras biedt uitzicht op de berg die de grens vormt tussen de Vogezen en de Elzas. En daar wonen wij dus.

Ik geniet volop, hierboven op de berg, vijf kilometer van het dorp. Met de hond wandel ik direct de bossen in waarin je uren kan verdwalen zonder iemand tegen te komen en op nog geen 400 meter kunnen we de skipiste op. Maak je geen zorgen, ik voel me hier helemaal op mijn plek.

De andere kant

Die hoogte, het afgelegen wonen heeft ook z’n keerzijde. Behalve dat ik voor alles de auto moet pakken, is internet een drama en mobiel bellen een luxe. Internet op mijn mobiel werkt, dan weer wel, dan weer niet en bij bewolking lijkt de zendmast nog meer moeite te hebben deze plek te bereiken.

En dat feit brengt ook weer iets positiefs.

Geen bereik? Telefoon uit!

Hoe vaak zet jij je mobiel uit? Hier kan ik bijna niet anders, al is het alleen maar omdat de batterij schrikbarend snel leegloopt door het continu zoeken naar de wifi of 4G.

Neem jij het je ook vaak voor om je mobiel minder te gebruiken? Het is zo makkelijk, als het altijd voor handen is, om even je mail te lezen, even een berichtje versturen of even facebook te checken. Even duurt vaak veel langer en voor dat je het weet, ben je een uur verder.

Heb jij de uren die je onnodig hebt doorgebracht op je mobiel wel eens bij elkaar opgeteld? Moet je eens kijken wat je in die tijd allemaal had kunnen doen. Sporten, een boek lezen, koffiedrinken met een vriendin. Stoeien met je kinderen, helemaal niks of uiteten met je partner. Ja toch?

Positief

Dus het feit dat het bereik hier slecht is, brengt ook iets positiefs. Er is veel meer tijd voor andere veel belangrijkere zaken zonder al die afleiding op mijn mobiel. Ik hoef mijn mobiel niet meer te checken of die en die al gereageerd heeft op mijn bericht. Ik kan alle aandacht geven aan mijn gezin, mijn partner en mijzelf. Ik hoef me niet langer teleurgesteld in mijzelf te voelen doordat ik te lang op mijn telefoon blijf hangen. Die doet het toch niet. Hoe lang blijf jij jezelf nog teleurstellen?

Leg dus weg die telefoon. Doe het op vaste tijden om het jezelf makkelijk te maken. Het levert je meer tijd en minder stress op en je komt toe aan de dingen die je nog wilde doen. Dingen die belangrijk voor je zijn.

Geen bereik? Los het op!

Hoe vaak gebeurt het je dat je ergens tegen aanloopt, wat niet gaat zoals jij wilt en dat daar al je aandacht naar toe gaat. Je blijft erover balen en je gedachten zijn alleen nog maar daar mee bezig. Je voelt je boos, teleurgesteld, onrustig, gestrest. Je weet best dat het niks oplevert maar het voelt lekker om erin te verzwelgen. Je belt ook nog even een vriendin om te vertellen wat er is gebeurd. Ja? Herkenbaar?

Los het op! In plaats van er helemaal in op te gaan, los het op. Kijk, ik kan hierboven op de berg zitten balen van het slechte bereik en er over klagen, 100 en 1 redenen bedenken waarom mij dit moet overkomen en het tegen iedereen zeggen die ik tegen kom, het bereik wordt er echt niet beter van.

Bekijk je situatie, bedenk wat je nodig hebt om het op te lossen en doe het. Dat kost je zoveel minder energie. Sterker nog, je voelt je goed, doordat je dat effe geregeld hebt. Je voelt je trots, zelfverzekerder en gaat letterlijk meer rechtop lopen.

Dat wilde ik ook en daarom hebben we internet geregeld via de satelliet met gelijk maar een vaste telefoonlijn en televisie met alle internationale zenders die je kunt bedenken (met als excuus: dan kunnen de kinderen de Nederlandse taal goed bijhouden 😉). Dit schijnt overal te werken, weer of geen weer.

We schenken nog een glas wijn in en wachten met smart op de schotel die het dak van ons huis komt ontsieren. Opgelost!

Ik wens je een heerlijk mobielvrij weekend.

Lieve groeten, Barbara

 

Doen doen doen

Zoals elke keer weer begint alles met doen. Verlang je ernaar om een geweldig voorbeeld te zijn voor je kinderen, om werk te doen waar je elke dag fluitend naar toe gaat en om je meer ontspannen en zelfverzekerder te voelen, dan moet je in actie komen.

Doe je niks, weet dan dat alles bij het oude blijft. Er verandert alleen iets als jij verandert, als jij in actie komt.

En ja, het klinkt zo makkelijk en je weet best dat het waar is. Maar het is o zo lastig. Om te beginnen. Om vol te houden. Om het alleen te doen. Het voelt als ploeteren en daar heb je geen zin in

Wil je doen en het volhouden op een leuke manier?

Meld je dan nu aan voor jouw gratis coach sessie Vind De Godin In Jezelf.

Leer hoe je van dromen naar doen gaat, hoe je volhoudt om het leven te leiden waar jij naar verlangt op het gebied van werk, je persoonlijke ontwikkeling en het moederschap.

Ik kijk er naar uit om je hierbij te helpen.

Meld je hier direct aan.