Voordat ik begin, ik ben vandaag jarig en heb een geweldig cadeau voor je! Je leest er alles over onder aan dit blog.

Toen ik precies vandaag 3 jaar geleden mijn bedrijf inschreef bij de Kamer van Koophandel wist ik nog niet wat ik vandaag de dag zou doen. Dat klinkt een beetje gek want je zou toch denken dat dat bedrijf nog steeds overeind zou staan. Niet dus. En eigenlijk ook weer wel.

Ik startte met een werving en selectiebureau voor commercieel talent. Dat had ik jaren ervoor al bedacht dat als ik ooit mijn eigen bedrijf zou starten dat dit het dan moest zijn. Pff, als ik daar nu aan denk…hoe kwam ik erbij?

Maar goed, dat liep iets anders. En nee, dit blog gaat niet over mijn levensloop, er zit een belangrijke boodschap ik voor jou.;-)

Ik wilde met mijn bedrijf vooral bereiken dat de kandidaten bewust kozen voor de baan waar ik ze voor bemiddelde. Niet zomaar cv’s schuiven dus zoals dat in de branche heet, maar de kandidaat zo begeleiden en selecteren dat hij of zij vanuit haar hart koos voor de baan en werkgever.

Al snel wist ik dat ik daar meer mee wilde doen. Ik ga zo aan op dat ‘je hart volgen in je werk’ dat ik die hele bemiddeling al snel liet vallen. Binnen twee weken hè. Ik heb toen wel een getwijfeld of ik wel ondernemer moest worden. Maar goed dat ik heb doorgezet als ik nu zie wat mijn klanten aan resultaten halen. #dankbaar

En nu dus help ik vrouwen hun hart te volgen in hun werk zodat ze weer energie krijgen van hun werk. Ik vind niks ergens om te horen dat ze het werk niet meer leuk vinden en het dan toch nog blijven doen.

Laatst sprak ik een dame die heel duidelijk geen energie meer kreeg van haar werk. Dat zag ze zelf ook wel in. Ze werkte al een tijd voor dezelfde werkgever en als ze ’s ochtends dan wakker werd, dacht ze al eerste aan haar to do lijstje op haar werk. Je zal zo wakker worden maar ok.  Ze vertelde dat dat lijstje in de afgelopen jaren niet meer veranderd was. Ze deed nog steeds hetzelfde werk, met twee vingers in haar neus. Erg ervaren kan je het noemen of gewoon geen uitdaging meer. Als ze zo dan in haar bed lag, voelde ze de energie ’s ochtends al uit haar lijf stromen. Alleen bij de gedachte al om weer aan het werk te gaan.

Pfff….Nou vind ik echt alles oké. Als jij oprecht zegt dat je dit zo wil volhouden omdat je dat zo graag wil, prima. Maar man, man, mijn hart huilt. Ik kan me niet voorstellen dat als je beseft hoe jouw situatie is, dat je het dan ook zo laat. Dat je jezelf niet meer gunt dan dat.

Ik zou je het liefst door elkaar rammelen om je wakker te schudden (wat ik hopelijk met die blog ook doe) en te laten inzien dat het ook echt anders kan. Want zie je dat dan ook? Het kan echt anders. Er zijn hele eenvoudige manieren die je helpen erachter te komen van welk werk je weer energie krijgt. En die zijn te leren. Echt waar.

Om je nog verder wakker te schudden, ik ben nou toch bezig 😉, wanneer stop je nou eens met dat getrut?

Dat is ook wat ik deze dame vroeg. Ze was ff stil want getrut….dat deed ze toch niet? Ja, natuurlijk wel. Je houdt je zelf voor dat het niet anders kan, dat het er nou eenmaal bij hoort. Het gras is niet groener bij de buren en de perfecte baan bestaat niet. Nee, klopt maar accepteren dat dit het is en zo nog doorgaan tot je pensioen (reken maar even uit hoe lang dat nog is, ik vermoed een jaar of 25 of meer…) is gewoon een excuus hebben.

Een excuus komt voort uit angst. Angst voor wat er komen gaat, angst voor verandering, angst voor wat anderen ervan zullen zeggen. En daarmee stel je het voor je uit en komt er uiteindelijk niks van terecht. Jammer want je hebt veel meer te bieden dan dat. Jouw kennis en kwaliteiten zijn waardevol en die mag je gewoon benutten en inzetten om van waarde te zijn voor anderen. Nee, die móet je inzetten om je bijdrage je kunnen leveren. Daar word je blij van. Daar word je gelukkig van. Een stuk gelukkiger dan je je nu voelt.

Dus, wanneer hou jij op met het getrut? Met uitstellen van wat je eigenlijk al lang weet? Wil je het hier met me delen?

2 extra gratis sessies omdat ik jarig ben!

Ben je er klaar voor om na een dag werken thuis te komen met nog genoeg energie om te koken, te sporten of met vriendinnen af te spreken?

Mooi!

Dan is vandaag JOUW dag want ik ben JARIG en geef een geweldig CADEAU weg!

Elke maand geef ik slechts 3 gratis coach sessie waarin we samen kijken welk werk bij je past en wat jij nodig hebt om weer energie te krijgen van je werk. Ik weet zeker dat als je met de inzichten die je tijdens deze sessie op doet aan de slag gaat, dat direct resultaat oplevert. En dat is wat je wil, toch?

Die gratis coach sessies t.w.v. 79 euro zijn elke maand altijd zo weg.

Omdat ik jarig ben, geef ik 2 EXTRA coach sessies cadeau. Laat me weten waarom jij kans wilt maken op 1 van deze sessies door te mailen naar barbara@werkzoalsjijwil.nl en wie weet pik ik jou er wel uit.

En luister, in het kader van stoppen met het getrut, als je je enigszins hebt herkend in bovenstaand verhaal, doe jezelf dan een plezier en meld je aan. Waarom lees je dit blog anders? Dan kan je net zo goed de NOS-app lezen, je tijdlijn op facebook door scrollen of wat je dan ook doet.

Van alleen lezen is je werk nog nooit leuker geworden dus als je niet van plan bent er iets aan te doen, waarom volg je me dan? Dat versta ik dus onder getrut. Doe jezelf een plezier en kom in actie door je aan te melden. Dáár wordt je werk wél leuker van! 😉

Mailen voor 1 van de gratis sessies kan hier.

Heb een heerlijk weekend.

Liefs, Barbara