Die blik in haar ogen als het gezegd wordt. Eerst de schrik. Op haar gezicht is te lezen dat ze zich afvraagt wat ze verkeerd heeft gedaan. Ik voel haar ongemak, haar handen zijn klam en haar hartslag schiet omhoog. Ik voel ook haar ongeloof. Heb je het over mij? Weet je het zeker? De uitdrukking op haar gezicht verraadt dat ze zich afvraagt of ze het wel goed gehoord heeft. En dan de opluchting, gevolgd door het besef dat ze zich zorgen heeft gemaakt om niets. Ze ademt uit en de spanning verdwijnt uit haar lijf. Er verschijnt een glimlach op haar gezicht, ze voelt zich trots en er vloeien tranen van geluk.

Elke keer als ik het laatste stuk van het tv-programma ‘Undercover Boss’ zie, zie ik hetzelfde gebeuren. Zodra de manager in kwestie zijn of haar waardering uitspreekt, zie ik dezelfde reacties voorbijkomen. Elke keer ontroert het me als ik zie hoe geraakt de medewerker is door de woorden van de manager. Als hij zegt hoe blij hij is dat zij in zijn bedrijf werkt, dat ze haar functie zo goed uitvoert en dat ze een voorbeeld is voor anderen. En elke keer zie ik hoe het haar raakt, zie ik haar onwennig kijken, niet goed wetend wat ze er mee moet.

Bonzend hart

Het is schrijnend om te zien hoe onder de indruk je bent als je waardering krijgt. Hoeveel waardering krijg jij voor wat je doet? Hoe vaak ontvang jij een compliment? Het eerste wat door je heen gaat als je manager vraagt of je een momentje hebt, is wat je verkeerd hebt gedaan. Ik heb nog nooit gehoord dat je benieuwd bent welk compliment je dit keer in ontvangst mag nemen. Je verwacht negatieve feedback, loopt met knikkende knieën en een bonzend hart naar het kantoor van je manager, afvragend wat er fout is gegaan.

Vanzelfsprekend

Er wordt niet met complimenten gestrooid en er is geen waardering voor je. Je wordt gewezen op wat fout gaat en daar moet je het mee doen. Dat wat goed gaat, wordt als vanzelfsprekend beschouwd en wordt dus niet benoemd. Je voelt je er onprettig bij en zegt er niks van want hee, dat doet niemand, dus houd je je mond. Met het gevolg dat je met tegenzin naar je werk gaat. Je voelt je ongezien, alsof jouw harde werken er niet toe doet. Je klaagt bij je partner en vrienden over het gebrek aan waardering en voelt de frustratie in je hele lijf. Daardoor knal je niet op je werk zoals je zou willen, voel je je niet betrokken en dat demotiveert je want je wilt je bijdrage leveren en je gewaardeerd voelen.

Neem het heft in eigen handen

Wil je waardering, vraag dan om feedback. Als je op je manager moet wachten, kan het lang duren. Jij wilt waardering dus zorg er voor dat je het krijgt. Alleen als je zelf in actie komt, verandert er ook daadwerkelijk iets dus vraag je manager om feedback. Deze 10 waardevolle tips helpen je daarbij.

Tip  1:

Vraag wat er goed gaat en waar je manager tevreden over is. Feedback bestaat uit twee delen dus vraag naar de positieve punten als je manager deze vergeet te melden.

Tip 2:

Vraag welke bijdrage je levert aan het bedrijf. Welke impact heeft jouw werk op het resultaat van het bedrijf en de klanten van het bedrijf?

Tip 3:

Vraag welke collega’s of afdeling je verder hebt geholpen door jouw werk, project of functie. Zonder jouw werkzaamheden kunnen anderen namelijk niet verder en krijg je inzicht welk radertje je vertegenwoordigt in het grotere geheel.

Tip 4:

Vraag op welke manier je je manager hebt geholpen bij het bereiken van zijn of haar doelen. Dat vergroot je betrokkenheid bij zijn of haar werkzaamheden en geeft duidelijkheid over de doelen van je manager en de afdeling waar je voor werkt.

Tip 5:

Vraag feedback na het afronden van een project en bij de maandelijkse overleggen. Wacht dus niet tot het eindbeoordelingsgesprek. Je hebt dan geen idee hoe je er voor staat.

Tip 6:

Vraag eens spontaan om feedback tijdens een kop koffie of lunch. Het hoeft niet altijd op een officieel moment.

Tip 7:

Maak er een gewoonte van. Hoe vaker je er naar vraagt, hoe makkelijker het wordt en hoe beter je weet wat er van je wordt verwacht, wat goed gaat en minder goed.

Tip 8:

Geef het goede voorbeeld door complimenten te geven aan je collega’s, je manager en de directeur. Geef aandacht aan positieve feedback zodat het groeit binnen jouw bedrijf.

 

Volg je deze tips dan ga jij net als de deelnemers in het programma Undercover Boss van schrik naar trots. Dan voel je je gewaardeerd voor wat je doet en groeit je zelfvertrouwen. Je voelt je weer gezien en betrokken bij de organisatie. Je manager beschouwt je als waardevolle en inspirerende werknemer en dat straal je uit. Dat zie je als je in de spiegel kijkt en dat ziet je omgeving aan jou. Leer jezelf te waarderen door feedback te vragen. Doe het zodat je niet afhankelijk bent van anderen om waardering te ervaren.

 

Vind de Godin in Jezelf

Hou je alle ballen in de lucht en voel je je uitgeblust? Wil jij werk doen waar je elke dag met plezier naar toe gaat? Droom je van een leven vol vreugde, rust en zelfvertrouwen? Wil je direct concrete stappen zetten?

Meld je nu aan voor de gratis 1-op-1 coach sessie Vind de Godin in Jezelf.

In de sessie ga je aan de slag met jouw uitdagingen en ambities en leer je wat je nodig hebt om het leven te leiden waar jij van droomt. Ik vertel je hoe ik dat heb gedaan en mijn droomleven ben gaan leven.

Ik vertel je hoe ik leerde mijn eigen keuzes te maken, mijzelf op nummer 1 te zetten en geef je concrete waardevolle tips die je direct kan toepassen om te groeien naar de persoon die al in je zit maar die nu nog niet zichtbaar is. Gun jezelf dat. Als ik dat kan, kan jij dat ook.

Meld je hier direct aan: Vind De Godin In Jezelf.

Doe het direct want er zijn maar een paar plekken beschikbaar.

Ik kijk er naar uit je persoonlijk te ontmoeten.

Warme groet, Barbara

 

P.s.: Ken je iemand in je netwerk die baat heeft bij mijn blog? Deel het met ze op Facebook en LinkedIn. Ze waarderen je moeite, net als ik.