Ik was alles kwijt: mijn focus, concentratie, spierkracht, conditie, energie, mijn snelle denken, mijn geheugen, vermogen om meerdere dingen tegelijk te doen.

Ik kon geen prikkels meer verdragen, al die geluiden waren te veel, grote groepen ook. Naar de Albert Heijn boodschappen doen was een hel en ik kwam gesloopt thuis.

Ik kon mijn hoofd niet langer dan een half uur omhooghouden, lezen ging niet meer, tv kijken al helemaal niet. Ik voelde me zo zwak, alsof al het leven in een oogwenk uit mijn lijf was gestroomd. Ik was op. Ik zat op de bodem van mijn bestaan.

Ik heb me nog nooit zo eenzaam gevoeld, zo alleen, onzeker en kwetsbaar.

Op dat dieptepunt van mijn leven besefte ik dat ik zo niet verder kon dat ik niet het leven leidde zoals ik dat wilde. Ik was alle controle kwijt. Zover moest het komen om in te zien dat het roer om moest. Ik was heel ver over mijn grens gegaan en mijn lijf zei stop.

Misschien herken je iets in mijn verhaal, misschien ook niet. En ik hoop voor jou dat laatste want zoals ik me toen voelde, wens ik niemand toe.

Waarom deel ik het met je? Niet om te laten zien ‘kijk mij toen eens zielig zijn’. Ik ben allang weer beter, doe werk waar ik van geniet en heb mijn hart om meerdere vlakken gevolgd.

Nee, ik deel het met je omdat ik je wil laten weten dat het zo ver niet hoeft te komen. ‘Huh?’, hoor ik je denken, ‘dat geldt niet voor mij hoor.’

Oké, mooi. Maar denk je eens in hoe je nu in je werk zit. Hoe reageert je lijf als je op maandagochtend weer aan het werk moet? Heb je als de wekker gaat al een gevoel van tegenzin? Je benen voelen zwaar als je ze over de rand van het bed zwaait. Je zucht nog eens diep zo van ‘ik moet weer’ en je hijst jezelf eerder uit bed dan dat je er vrolijk uit springt.

Hoeveel puf heb je aan het einde van een werkdag? Hoe enthousiast kom je thuis en kan je oprecht zeggen dat je een heerlijk dag hebt gehad met werk dat je uitdaagt en waarvoor je je gewaardeerd voelt?

Veel van mijn klanten herkennen dit in hun werk, gaan met tegenin naar hun werk en komen uitgeblust thuis. Hun werkgeluk is ver te zoeken. Maar ze wuiven de bezwaren ook snel weer weg. Onder het mom van dat je niet zo moet zeuren. Dat het zó erg ook weer niet is en dat je het nog best even volhoudt.

Ja, dat dacht ik ook. Ik heb lange tijd ook al mijn bezwaren weggewuifd. Ik werkte op wilskracht, dacht dat een baan nou eenmaal niet altijd leuk kon zijn. Werk is er om geld te verdienen, om van te leven en als je dan ook nog doet wat je echt leuk vindt, dan hoor je bij the lucky few.

Tja, hoe anders kijk ik daar nu tegenaan. Ik doe werk waar ik mijn geld mee verdien én blij van word. Elke dag weer opnieuw. En ja, tuurlijk, ik heb ook wel eens een minder dag. Dan heb ik ook wel eens zin om even lekker te niksen en naar buiten te gaan in plaats van te werken. Maar in the end is jou helpen te onderzoeken welk werk echt bij je past, waar ik zooo happy van word. Ik zou het voor geen goud willen missen. Kan jij hetzelfde zeggen over jouw werk?

You’ve got the power to change it now. Klink zoveel lekkerder in het Engels😊.

Als er iets is wat ik je mee wil geven in mijn schrijfsel van deze week dan is het wel dat je niet moet zitten wachten tot je ver over je grens bent om eindelijk werk te maken van je werk. Ik heb er twee en een half jaar, ja echt 2,5 jaar over gedaan om te herstellen. Ik geloof dat het de bedoeling was dat ik zo ziek werd omdat ik mijn hart moest gaan volgen in mijn werk zodat ik er weer van kon genieten.

Wil je het zover laten komen? Tot dat je burn-out thuis zit met alle ellende van dien? Verandering in je werk komt alleen als je er iets aan doet. Onderzoek wat voor jou het beste werkt in je werk en ga daarvoor. Alles beter dan ziek thuis komen te zitten, elke avond uitgeblust thuiskomen of een kort lontje hebben en daardoor geen geduld hebben met je kinderen. Je verdient zoveel meer dan dat (en je kids ook😊).

En natuurlijk kan ik je daarbij helpen. Dat is mijn vak. Dat is wat ik het liefste doe.

Wil je me eerst nog wat beter leren kennen? Doe dan mee met de masterclass Weer Energie van je Werk op 9 september om 10 uur.

Of boek een 1-op-1 coach sessie, gratis en voor niets, dan kijken we samen wat je nodig hebt om erachter te komen welk werk bij je past.

En wil je gelijk aan de slag, meld je dan aan voor het Happy at Work loopbaantraject. Daar zit alles in om jou te helpen naar jouw droombaan.

Laat hieronder weten hoe ik je kan helpen.

Do it.

Go for it.

You have the power to change it.