Voor me op het scherm van mijn laptop verschijnt een man van ergens in de 30 schat ik, met 1 arm met slecht 1 vinger, geen benen en een big smile op zijn gezicht. Net voor zijn opkomst zag ik het intro filmpje over hem en dat is maar goed ook want zijn naam zei me niks. Nick Santonastasso. Hij is typisch een voorbeeld van kijken wat er wel kan en daarnaar handelt.

Deze man geeft speeches, trainingen, doet aan worstelen (ja echt met 1 arm en geen benen) en leeft het leven precies zoals hij dat wil. Met het lijf dat hij heeft meegekregen. Ik weet dat er heel veel mensen zijn die al hun ledematen hebben en niet zo voluit hun leven leiden als deze man. Hij is in mijn ogen een inspirator voor iedereen. Met of zonder armen en benen.

Nick zegt bij de start van zijn opkomst: ‘the biggest disability you can have is a bad mindset.’ De grootste beperking die je kunt hebben is een slechte mindset. En die komt best hard aan. Want ik, met al mijn armen, vingers en benen, denk wel eens dat ik minder kan dan ik denk. Of laat mijn zelfvertrouwen me weleens in de steek en gaan die gedachten van ‘zie je wel’ met me aan de haal.😊 En als ik dan naar hem kijk, wat hij allemaal bereikt heeft, dan schaam ik me een beetje hoe mijn mindset af en toe is.

Vorig jaar was ik bij een online event van mijn business coach Veronique Prins en ook zij had een bijzondere gast uitgenodigd. Jessie van Loon ligt al bijna haar hele leven in bed. Ondanks dat runt ze een succesvol bedrijf voor blogschrijven en dat terwijl ze niet eens kan schrijven vanwege haar beperking.

Beide ondernemers zouden nooit zover gekomen zijn als hun mindset verre van positief zou zijn. Ik kan me voorstellen dat ze dachten ‘wat moet ik met dit lijf? Waarom overkomt mij dit? Ik kan niks dus ik zal nooit echt iets bereiken.’ En geef ze eens ongelijk, ik denk dat er heel wat mensen in een vergelijkbare situatie zo gereageerd zouden hebben.

Maar beide ondernemers zijn juist heel positief, zien kansen en mogelijkheden en maken daardoor het beste van de situatie ondanks hun beperking. Of misschien juist wel dankzij hun beperking. Juist doordat de wereld lage verwachtingen van ze heeft, willen ze laten zien wat er wél kan.

Bij jou en mij zitten je gedachten, je overtuigingen en je woorden je in de weg om te doen wat je wilt doen. Jouw mindset is anders dan van deze twee. Je denkt eerder in moeilijkheden dan in mogelijkheden als het gaat om je werk. Hoe vaak heb je al een excuus gehad om vooral maar niet in actie te komen? Hoe lang modder je nu al aan met je werk onder het mom van ‘ik kan niet meer switchen van branche’, ’ik ben te oud/te jong/te onervaren/overgekwalificeerd’, ‘ik heb niet de juiste opleiding’ etc.? Zo’n mindset helpt je geen steek verder. Daar wordt je werk niet leuker van (en jij ook niet) en je krijgt er al helemaal niet méér energie van.

Wat zou er gebeuren als je jezelf een andere mindset geeft? Ja, dat kan gewoon. Jij bepaalt in welke staat van zijn je wilt zijn en die staat van zijn verander je in een fractie van een seconde. In een knip met je vingers. Ja, echt.

Kijk, als je ’s ochtends wakker wordt en je wilt dat je die dag positief doorbrengt dan helpt het als je jezelf een positieve mindset aanmeet. En dat lijkt ingewikkeld maar is het helemaal niet. Begin je dag door mooie herinneringen op te halen van momenten waarop je je on-top-of-the-world voelde. Momenten waar je trots op bent, waar je succes had, een gesprek wat goed liep of een project wat je hebt afgerond waar je baas enthousiast op reageerde.

Voel wat dat met je doet. Tover een glimlach op je gezicht als je hieraan terugdenkt en hoe je je toen voelde en je zet daarmee jezelf positief minded neer. Duurt misschien 2 minuten en dan ben je er al. Zo simpel is het. Heel wat beter dan die gedachten die ik eerder noemde waarvan je je alleen maar somberder en futlozer voelt. Jij kiest, jij bepaalt hoe je mindset is voor die dag. Easy as that.

Ik ben heel benieuwd hoe dit voor je werkt en wat het je brengt. Wil je me dat hier laten weten?

Nog een laatste dingetje voor ik afsluit voor deze week: ik krijg geregeld de vraag of de masterclass Weer Energie van je Werk ook in de avonduren is. Nou heb ik dat tot nu toe nooit gedaan maar wil ik je graag de kans bieden om erbij te zijn als je overdag niet kan. Dus éénmalig (en echt EENMALIG want mijn avonden zijn me heilig☺) geef ik op 8 juli deze masterclass om 10 én 19.30 uur.

Heb je dus tot nu toe je nooit aangemeld omdat je overdag niet kon, dit is je kans. Meld je direct aan door JA IK BEN ER IN DE AVOND BIJ te mailen naar barbara@werkzoalsjijwil.nl en ik zet je op de wachtlijst. Je ontvangt een week van tevoren de exclusieve link en verdere info. Zet ook de datum gelijk in je agenda en hou het vrij zodat er niks tussen komt want dit doe ik maar 1 keer. Ik zie je die avond!