Waar we gaan wonen in Frankrijk? Ik weet het nog niet. In ieder geval nog niet zeker. Wat?? Ja echt. Alle lessen die ik in de afgelopen jaren heb geleerd, maken dat ik vol vertrouwen en ontspanning ga emigreren. Vertrouwen is wat ik jou ook gun en ik help je daar bij.

Eerst ons avontuur. Op 1 augustus is ons huis in Haarlem van de nieuwe bewoners en wij vertrekken met de caravan richting de Vogezen voor een vakantie van twee weken. Op dat moment is dat alles wat we hebben.

Het liep anders

Maar voor dat je denkt, die is echt gek geworden, we zijn natuurlijk wel met van alles bezig. Al maanden. Eigenlijk was het voor de eerste acht maanden al rond maar loopt het net even anders dan we dachten.

Tot een week geleden hadden we een huis waar we op zouden passen gedurende de herfst- en wintermaanden. Ideaal voor ons want zo konden we alvast settelen in het dorp, kinderen naar school en daar ter plekke op zoek naar een permanente woning.

Twijfels

Maar helaas, we komen er met de eigenaar niet uit. En dat gaat echt niet over één nacht ijs. Want het was zo goed als geregeld. We hadden onderdak en het gaf rust om te weten waar we de eerste tijd gaan wonen. Maar er waren twijfels en alles wat ik met mijn hoofd bedacht waarom we het vooral moesten doen, kon ik met mijn hart niet aan mijzelf verkopen. Het voelde niet meer ok.

Opluchting

Als ik iets geleerd heb in de afgelopen jaren dan is het dat je gevoel je niet in de steek laat. Dat het altijd goed is om je hart te volgen, ook als er nog geen alternatieven zijn of de oplossing nog niet in zicht. Mijn gevoel zei dat we dit niet moesten doen en ik ervoer direct opluchting.

Nieuw huis

Herinner je je onze Operatie Brievenbus nog? We hebben het uitgevoerd! Op het allereerste huis dat we tegen kwamen, werd ik verliefd. Dit is wat we zochten: rust, bij het dorp en tegen het bos aan. Niemand achter ons, veel ruimte in en om het huis. En met de mogelijkheid om een gîte bouwen. YES! Of beter: OUI!

Natuurlijk onze flyer in de brievenbus gedaan. Het leek onbewoond en ik ben niet het meest geduldige type. Niks voor mij om af te wachten tot er misschien iemand de brievenbus komt legen.

Om een lang verhaal kort te maken: via de gemeente kwam ik in contact met de zoon van de eigenaresse. Wat bleek? Ze hadden net besloten het te gaan verkopen maar het was nog niet op de markt. Alsof het zo had moeten zijn.

We zijn gaan kijken, twee dagen later nog een keer, hebben een bod gedaan en dat werd geaccepteerd! Nog beduusd van de snelheid, keken we elkaar aan: we hebben een huis!

Tijdelijk huis

Alles, werkelijk alles moeten we aan deze boerderij verbouwen. Met andere woorden, we kunnen er voorlopig niet in. Dat betekent dat we een tijdelijk huis nodig hebben om de verbouwperiode van een maand of vier te overbruggen. Qua huisvesting zijn we er dus nog steeds niet.

Laat het nou in Frankrijk wettelijk zo geregeld te zijn dat als je een huis huurt via de officiële kanalen dat je dan voor minimaal drie jaar (!!) moet huren. We zoeken nu dus via via en dat kan nog wel even duren.

Vertrouwen

Onze hele inboedel staat straks opgeslagen in een schuur in het dorp, we wonen tijdelijk in de caravan en kunnen nog een paar weken in ons oude huis terecht. Ik had nooit gedacht dat ik met zoveel losse eindjes en onzekerheid zou emigreren. Zo is de financiering nog niet rond en hebben we nog een aantal stappen te zetten voordat we de sleutel krijgen. We wilden meer avontuur, nou, dat krijgen we. 😉

Desondanks overheerst het gevoel van vertrouwen en overvloed. Het komt goed, we vinden wel iets en voordat we het weten kunnen we ons eigen huis in. Ik geloof dat het goed komt, hoe is alleen nu nog niet zichtbaar. Daar waar een deur dicht gaat, gaat er ook een open. En achter die deur is de oplossing naar onze tijdelijke huisvesting.

Gratis coach sessie

Hoe zou jij het vinden om vol vertrouwen het leven te leiden zoals jij dat wil? Dat je blaakt van zelfvertrouwen en je je super relaxed voelt in elke situatie? Dat je keuzes maakt zonder concessies te doen? Dat je ‘ja’ zegt tegen jezelf in plaats van tegen een ander?

Wil jij dat ook?

Meld je dan nu aan voor de gratis 1-op-1 coach sessie Vind de Godin in Jezelf. De waardevolle tips die ik je geef tijdens deze sessie zorgen er voor dat jij meer zelfvertrouwen en ontspanning ervaart.

Ik heb nog slecht een paar plekken vrij voor de zomervakantie begint, dus meld je direct aan en gun jezelf een droomleven zonder concessies.

 

Heb een heerlijk weekend.

Warme groet, Barbara