De mussen vallen van het dak, Nederland breekt twee warmterecords in twee dagen achter elkaar en ik sta skikleding in te pakken in grote dozen. Het contrast kan niet groter.

40 graden of niet, bij ons gaat de emigratie gewoon door. Overal staan dozen vol met servies, boeken en spelletjes. Spiegels en lijsten staan ingepakt in bubbeltjesfolie (ik weet het, niet zo milieuvriendelijk maar wel beschermd tegen krassen en stoten). Het speelgoed van de kinderen is uitgezocht en in gepakt en alles wat toch niet mee gaat, staat klaar om weg te brengen naar de kringloopwinkel. Alle kleding moet nog gedaan worden maar de winterspullen zitten erin.

Sauna

Dat gaat niet helemaal van zelf. Het is bij ons namelijk snikheet in de slaapkamers op de eerste etage. We hebben een plat dak en een tuin op het zuiden. Heerlijk bij temperaturen rond de 25 graden en in de lente kunnen we daardoor vaak al met het eerste zonnetje naar buiten. Maar met deze hitte is het één grote sauna.

Het is deze week dan ook echt afzien. De ventilator staat aan terwijl ik de skibroeken in een compressiezak doe. Je weet wel, zo een waar je met de stofzuiger alle lucht uithaalt zodat het minder ruimte in beslag neemt. Dat is hard nodig want het aantal dozen is niet aan te slepen en de verhuisauto wordt echt niet groter dan ie is en alles moet wel mee.

Doorgaan

Hoe warm het ook is, ik ga gewoon door. Er is namelijk een flinke klus te klaren en dit weekend gaan al onze spullen naar de opslag in Frankrijk. Ik kan wel gaan zitten en puffen dat het te warm is om iets te doen maar dat levert me niks op. Ja, stress in het weekend omdat dan alles nog moet gebeuren. Nou, mij niet gezien hoor.

Doen, doen, doen

Het is precies wat ik van mijn coach leerde en wat ik mijn klanten leer: alleen als je echt in actie komt, levert het je resultaat op. En om in actie te komen, hoef je maar 1 simpel ding te doen: doen.

Dus doe je elke keer een concessie die niet goed voelt en waar je buikpijn van krijgt? Zeg jij elke keer ‘ja’ tegen extra werk op kantoor terwijl je nu al op je tenen loopt om alles op tijd af te krijgen? Plan jij elke keer drie afspraken op een dag terwijl je met jezelf had afgesproken een dagje voor jezelf te houden?

Stop er mee

Het verandert alleen als jij er iets aan doet. Nee zeggen bijvoorbeeld en vriendelijk bedanken dat ze je gevraagd hebben. Je agenda blokkeren en tegen je vriendinnen zeggen dat je al een afspraak hebt staan. Met jezelf namelijk. 😊 Wedden dat ze zeggen dat ze dat ook graag willen? Ben je gelijk een inspirator voor ze. Echt hoor, alleen door werkelijk te doen, boek je resultaat.

Vind de Godin in Jezelf

Wil je ook resultaat boeken? Begin je altijd voor enthousiasme maar vind je het lastig om vol te houden? Wil je leven zoals jij dat wilt zonder goedkeuring of toestemming van anderen?

Meld je dan nu aan voor jouw gratis coach sessie Vind de Godin in Jezelf en ga ervoor.

Het komt goed

Ik ga ondertussen gestaag door. Steeds meer spullen vinden een plek in een doos. Alles wat we nodig hebben voor de vakantie, leg ik alvast in de caravan (hoe dat zit, lees je hier). Ik maak me niet te druk, daar is het veel te warm voor. Uiteindelijk komt het wel goed. En past het allemaal niet, geen probleem, dat haal ik later wel weer op. Het is tenslotte maar 660 kilometer verderop.

 

Ik wens je een hele fijne zomervakantie.

 

Lieve groeten, Barbara