Als er 1 ding is dat ik belangrijk vind in mijn werk, dan is het ervoor te zorgen dat jij werk doet wat écht bij je past en waar je energie van krijgt. Zo simpel is het. Dan doe ik namelijk werk wat ík gaaf vind om te doen en waar ík energie van krijg en doe ik dus precies wat ik zelf de hele tijd verkondig. Practise what you preach.

En ik blijf daar ook altijd scherp op. Ik vind het gezond om zo nu en dan mijn werk onder de loep te nemen en te kijken hoe ik erin sta. Word ik er nog steeds blij van? Is het nog steeds leuk wat ik doen? Geeft het me energie? En zou ik er weer voor kiezen als ik opnieuw zou moeten kiezen? Een soort apk van je werk.

Soms kijken mensen me gek aan als ik vertel dat ik geregeld even een check-up doe. Want hee, jij weet het als loopbaancoach toch zo goed te vertellen dat je werk moet doen waar je energie van krijgt, dan doe je dat zelf toch zeker ook wel? Ja klopt, ik vind mijn werk fan-tas-tisch om te doen. Én ik check het ook regelmatig bij mijzelf of dat nog steeds zo is.

Net als dit jaar. En, en nu komt het😊, voor het eerst merkte ik dat ik er toch anders in zat. En nee, ik ga niet stoppen met wat ik doe. Ik vind dat deel van mijn werk nog steeds tof om te doen.

Maar hoe leuk ik mijn baan ook vind, ik vind het ook eenzaam. Ik werk alleen op mijn kantoor (gelukkig spreek ik mijn klanten nog en bel ik wat af met mensen, anders zou ik tegen mijzelf gaan praten). Ik geef alleen mijn masterclass, bedenk daarvoor ook wat de inhoud is, waar ik met mijn bedrijf naar toe wil groeien enz enz. Ik heb geen collega’s met wie ik hetzelfde doel nastreef, met wie ik samenwerk aan een project. En nee, ik ben niet zielig hoor. Er zijn genoeg collega-coaches met wie ik kan sparren (maar dan vaak inhoudelijk over het traject) of collega-ondernemers met wie ik over business spar maar in the end moet ik het zelf doen.

Dit jaar merkte ik voor het eerst dat ik dat niet meer zo leuk vind. Dat ik er geen energie meer van krijg. Is stoppen een optie? Hell no! Maar het mag wel anders.

En alsof het dan zo moet zijn, je spreekt hardop uit hoe je erin staat en het universum geeft je wat je wilt, verschijnt er ook ineens een mogelijkheid die de oplossing lijkt te zijn.

En zo begon ik vorige maand aan een nieuwe baan. Drie dagen in de week zodat ik twee dagen tijd heb voor mijn klanten in mijn eigen praktijk. En waarom een vaste baan? Omdat ik het dan weer samen doen met een team. Niet meer alleen maar met elkaar werken aan hetzelfde doel, ieder vanuit zijn eigen rol.

Waar ik op hoopte, gebeurt ook: ik krijg me hier een bak energie van. En natuurlijk was ik de eerste dagen gevloerd van alle info en kennis maken met iedereen. Maar ik kwam ook met een glimlach op mijn gezicht thuis van blijdschap en plezier. Ik ervaar zelf weer hoe heerlijk het is als je werk doet dat écht bij je past. Practise what you preach.

En daarom hou ik ook zo van mijn werk als loopbaancoach: zoeken naar hét werk waar je blij van wordt en waar je energie van krijgt. Mijn hart huilt als ik hoor dat je blijft aanmodderen en accepteert dat de baan waar je geen energie meer van krijgt, je maar moet blijven doen tot in lengte van dagen. En dat kan echt anders hè. Die baan waar jij blij van wordt, is er ook voor jou.

Er is maar 1 ding dat je nodig hebt om die baan te hebben: DOEN! Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. DOEN, DOEN, DOEN. Ga onderzoeken welke baan dat voor jou is. Als ik het kan, kan jij het ook. En ja, ik heb de tools in handen en weet dus hoe het moet, dat is mijn vak. Dat kan ik jou ook leren als je maar bereid bent om het werk ervoor te DOEN. Je moet er toch niet aandenken om zo tot je pensioen door te gaan? Nou dan. Ik ook niet en dus deed ik er iets aan.

DOE het dus. En dat is simpeler van je denkt.🍀

  • Wil je weten hoe ik dat nou doe, dat vinden van de baan die écht bij je past? Hoe het traject eruitziet waar ik mee werk en wat al honderden klanten doorlopen hebben mét resultaat? Reply op deze mail en ik vertel je in een 30 minuten matchgesprek er alles over. Maar doe het snel en alleen als je écht wilt, want ik heb nog maar 1 plek vrij om een traject te starten. Daarna zit ik vol en komt er een wachtlijst.
  • Wil je me eerst nog verder leren kennen? Meld je dan aan voor de gratis masterclass Weer Energie van je Werk op 14 oktober van 10 tot 11 uur. Reply dan met MASTERCLASS.
  • Allebei mag ook, je bent van harte welkom😍

DOE het. Alleen dan heb je weer lol in je werk en geeft het weer energie!

Liefs, Barbara

PS: de baan waar ik ben begonnen is bij BoFit Burn-out en Stressmanagement. Als ik zie wat een impact een burn-out op iemand heeft, dan is dat heel heftig. Als je het al eens hebt meegemaakt, weet je wat ik bedoel. Werk blijven doen terwijl je er geen plezier meer aan beleeft, is een grote trigger om ook te eindigen in een burn-out. Laat het niet zover komen en meld je aan voor die laatste plek in het traject. Stuur je reply naar barbara@werkzoalsjijwil.nl.

PSS: Vergeet je niet op te geven voor de masterclass Weer Energie van je Werk. Een uur lang tips hoe jij weer energie van je werk krijgt en wat je grootste valkuil is waarom je nooit energie meer krijgt van je werk. Reply deze mail met MASTERCLASS en je bent erbij. Zet de datum in je agenda, 14 oktober van 10 tot 11 uur. Tof als je erbij bent!

PSSS: Geniet van de zon dit weekend!