Wil je zakelijk groeien dan zul je eerst persoonlijk moeten groeien. Ja, moeten, want wil je op zakelijk vlak vooruit dan moet je daar intern klaar voor zijn. En als je nog issues op te ruimen hebt dan gaan die eerst.

Ik hoor vaak van mijn klanten dat ze denken: ‘ja, maar ik kan niet meer switchen van branche want ik heb daar geen ervaring in. Ik werk al zolang in deze branche dat ze me nooit aannemen. Wie zit er nou op mij te wachten dus moet ik wel in dit werk en deze branche blijven want het kan echt niet anders. Het gaat me nooit lukken’.

En zo gaat dat ook over leeftijd, dat je te oud bent om te switchen, of dat je geen ervaring hebt in de functie die je leuk lijkt, of vul in wat van jou van toepassing is. Je hebt er een bepaalde gedachte over en die weerhoud je ervan om daadwerkelijk te veranderen van baan. Daar gaat het in dit voorbeeld om dus houdt dat even in gedachten dan licht ik het verder toe.

Kijk, als dit je gedachten zijn, dan kom je op zakelijk vlak niet verder. Dan blijf je het werk doen dat je nu doet en blijft alles bij het oude. Pas als je met je gedachten aan de slag gaat en die ombuigt naar helpende gedachten dan pas ben jij er klaar voor om in je werk stappen te zetten naar de baan die echt bij je past. Leg ik dat een beetje duidelijk uit? Eerst persoonlijk groeien (met die gedachten aan de slag dus) zodat je op je werk stappen vooruit kan zetten om weer werk te doen wat je energie geeft en waar je gelukkig van wordt.

En waarom heb ik het daar nou over? Ik zie dat vele deze stap vergeten. Die zijn al bezig met hun volgende baan, met wat er na het werk komt dat je niet meer voldoening geeft en waar je verandering in wil. Ze zijn niet bezig om te kijken wat ze ervoor nodig hebben om daadwerkelijk hun hart te volgen in hun werk maar willen vooral weg van wat het nu is. Dat is vluchten en dat levert je nooit het werk op waar je echt blij van wordt. En daar wil ik je voor behoeden.

Die gedachten die je nu tegenhouden, daarin zit je groei. En laten we nou juist van groeien en ontwikkelen veel gelukkiger worden blijkt uit onderzoek.😊 Leer je om gaan met die gedachten dan kunnen ze je juist helpen daar te komen waar je naar toe wilt. Moet je wel eerst leren die gedachten te herkennen. Daar begint het mee. Eerst maar eens bewust worden van al die dingen die je denkt: ik ben te oud, ik heb geen ervaring in die branche maar ook die baan is niet voor mij weggelegd, dat kan ik niet, het valt allemaal wel mee en ik moet niet zo zeuren. Herken je 1 of meerdere van deze gedachten? Ga daar dan mee aan de slag. Vraag je zelf eens af waarom je dat denkt en of het waar is wat je denkt.

Onderzoek je ze, dan levert je dat rust op in je hoofd. Je hoeft namelijk niet meer in deze gedachten te geloven (want dat doe je als je ze maar vaak genoeg herhaalt en naar ze luistert) en dat maakt dat je je kan focussen op andere (lees: belangrijkere) zaken. Werk dat bij je past bijvoorbeeld. 😍

En het levert je ook meer zelfvertrouwen op omdat je niet meer twijfelt aan alles wat je denkt. Je gedachten brengen je niet meer van de wijs en zorgen dat je weet wat je wel en niet wilt. Er is dus ook meer focus en ruimte. Ruimte om zakelijk te groeien en dat werk te doen waar jij blij, gelukkig en energiek van wordt. Hoe zou dat voor je zijn?

Om zakelijk te groeien zit ik dit weekend in een 4daags online event van Tony Robbins waarin ik uitgedaagd word, door elkaar geschud, stappen zet en nieuwe dingen leer om weer verder te groeien dan waar ik nu sta. Heerlijk vind ik het. Het maakt me gelukkig. De komende tijd zal ik mijn waardevolle inzichten van dit event met je delen. Zodat jij ook weer kan groeien. Kan hè, want je moet het zelf doen.😊

Wat doe jij om persoonlijk te groeien zodat je zakelijk groeit en daarmee werk doet wat écht bij je past? Ik ben benieuwd. Wil je het hieronder met me delen?

Heb een heerlijk weekend.

Liefs, Barbara

PS: heb je je al opgegeven voor de gratis masterclass Weer Energie van je Werk op 17 juni? Doe het direct. Er zitten gave nieuwe dingen bij die ik dit weekend heb geleerd. Aanmeld je simpel naar door deze email te beantwoorden met MASTERCLASS en ik zet je op de wachtlijst erbij.