Ik begrijp iets niet en misschien kan jij me erbij helpen om het duidelijk te krijgen. Ik kan er namelijk niet bij. En ik weet zeker dat het antwoord jou ook helpt dus lees vooral nog even door.

Elke maand spreek ik ruim 100 vrouwen. Via de mail, op allerlei social mediakanalen en aan de telefoon. Aan iedereen die ik op een van deze manieren ontmoet (en straks vast ook weer live als ik weer in Nederland woon, dus wees voorbereid 😉) vraag ik steevast hetzelfde:

Volg jij je hart in je werk? Krijg je energie van het werk dat je doet? Zit er nog uitdaging in?

En 9 van de 10 keer is het antwoord ‘nee’. Die vrouwen, en jij bent daar misschien wel eentje van, doen niet wat ze leuk vinden. En dan komt er altijd achter aan ‘ja maar je werk kan ook niet altijd leuk zijn’. Oké interessant excuus.

Dus jij doet liever iets wat je je niet leuk vindt en accepteert daarmee ook de consequenties?

  • Elke avond uitgeblust op de bank en geen energie meer hebben voor je gezin, laat staan om te koken, te sporten, met vriendinnen af te spreken, aandacht voor je partner.
  • Elke dag werk doen dat je allang met twee vingers in je neus doet omdat je er al zolang zit dat niets meer nieuw is voor je. Je hebt elk project wel eens voorbij zien komen en denk bij een volgend project ‘daar gaan we weer’.
  • Je weet wel dat de branche waarin je werkt niet bij je past, maar dat vaste contract vind je ook een hoop waard dus je blijft maar. Ervan uitgaande dat je dat nergens anders meer krijgt of zo?

Oké. Prima. Als je dat nog vol wil houden tot je pensioen, lekker doen. Je moet nog maar, pak en beet, 25 jaar. Of langer. Ieder z’n ding.

En nou wil ik niet de sarcastische hoek in maar hoe zie je dat nou voor je? Is dit echt jouw bewuste keuze om het maar zo te laten?

Ik kan me voorstellen dat je juist alles uit het leven wilt halen wat erin zit en dus ook uit je werk. Dat je er iets van wilt maken. Op je tachtigste terugkijken met een trots gevoel. Dat je voor meer gaat dan alleen een wel-oké-baan maar juist voor een geweldige baan. Waar je energie van krijgt. Waar je elke dag blij en gelukkig van wordt omdat je kan laten zien wat je allemaal in je hebt. Dat geeft je enorm trots gevoel over jezelf en een boost aan je zelfvertrouwen.

Hoe komt het dan toch dat je er niet voor gaat?

En ga nou niet zeggen dat dat komt door corona, daar geloof ik niks van. Je doet dit werk al jaren dus dit speelde ook daarvoor. Corona vergroot je huidige situatie juist uit en maakt nog helderder hoe jouw situatie daadwerkelijk is. Dit is juist het moment van reflectie. Dat wil niet zeggen dat je direct je baan moet opgeven voor je een nieuwe hebt (doe je met oude schoenen ook niet) maar wel dat je nu kan onderzoeken waar je blij van wordt. Welk werk er nou voor zorgt dat jij met een bak energie thuiskomt.

En als je me volgt, speelt dit ook voor jou. Je wil ook je hart volgen alleen iets houdt je tegen. En volgens mij baal je daarvan.

  • Je zou willen dat je het lef had om te kiezen voor iets anders omdat je het waard bent (sorry, ik vind het een vreselijk uitdrukking maar je snapt ‘em).
  • Je zou willen dat je wist wat je dan wilde qua werk omdat je weet dat als het duidelijk is van welk werk je hart sneller gaat kloppen je twijfels verdwijnen en je weer energie krijgt.
  • Je zou willen dat je de komende 25 jaar nog alles kan geven wat je in je hebt, je verder kan ontwikkelen want uit onderzoek blijkt dat je daar nou juist zo gelukkig van wordt. Het idee alleen al geeft een smile van oor tot oor.
  • Je zou willen dat die stemmen in je hoofd die je nu nog vertellen dat je het niet kan, dat je niet goed genoeg bent, je moet stoppen met zeuren omdat je het toch goed zo hebt, je niet meer in de weg zitten om te doen wat jij echt graag wil.

Ga ervoor!

Pak je zelf eens bij de lurven en ga onderzoeken wat het dan is. Daarna kan je altijd nog kiezen wat je doet. Maar accepteren wat het nu is en niet in actie komen, daar begrijp ik niks van. Als jij jezelf niet op nummer 1 zet, wie doet het dan wel?

Hoe kijk jij er tegenaan? Wil je hieronder met me delen waarom jij nog niet in actie bent gekomen om je hart te volgen in je werk? Wil je mij helpen jou te begrijpen?

Besluit

Denk je nou, shit die Bar heeft een punt. Hoera! Dat heb ik met dit blog bereikt wat ik wilde, namelijk je een spiegel voor houden en je bewust maken van je eigen gedrag.

Neem dan nu ook het besluit om werk van je werk te maken. Dat het niet alleen blijft bij het lezen van dit blog en vinden dat ik een punt heb en dan weer over gaan op de orde van de dag. Dan verandert er nog steeds niks en kom je geen stap verder. En dat weet je best.😉

100 euro korting

Neem het besluit te gaan onderzoeken. Doe je dat direct dan scheelt dat je ook nog eens 100 euro. Ik heb al zoveel resultaat met mij klanten bereikt dat de prijs van het traject Volg je Hart in je Werk binnenkort omhooggaat.

En resultaat krijg jij met dit traject ook: meer energie, meer rust, meer zelfvertrouwen, weten wat je wilt en waarom het bij je past, durven kiezen voor jezelf.

Ga je ervoor? Stuur dan nu een mail naar barbara@werkzoalsjijwil.nl. Dan neem ik contact met je op en kijken we samen of dit traject iets voor jou is.

Doe het en doe het voor 100 euro minder. Daar kan je hele leuke dingen van doen. Nieuwe schoenen voor jezelf kopen, je vriendinnen trakteren op een lekkere lunch, met manlief borrelen in de stad mét een oppas voor de kinderen.

Een no-brainer toch? Mail me direct.

Heb een geweldig weekend!

Liefs, Barbara

PS: mailen over het traject met 100 euro korting doe je naar barbara@werkzoalsjijwil.nl