Tegen de tijd dat je dit leest, zit ik met het hele gezin al een paar uur in de auto op weg naar Frankrijk. Nee, het is geen schoolvakantie dus de meiden horen eigenlijk in de klas te zitten. Maar morgen is de open dag van de middelbare school van onze oudste en dus zijn we op weg naar de prachtige bergen van de Vogezen.

Thuis

Ik kijk er elke keer weer zo naar uit om de snelweg af te rijden, de N-weg op richting het dorp waar wij over een paar maanden gaan wonen. Zodra die bergen met al haar natuurschoon opdoemen, voel ik me geraakt. Ik kom thuis. Tranen wellen op, mijn hart gaat sneller kloppen en mijn glimlach wordt breder en breder. O, wat is het toch fijn om hier te zijn.

Huis

Maar ok, we komen niet alleen voor die open dag, we hebben ook andere dingen te regelen. Eén daarvan, niet geheel onbelangrijk, is het huis waar we gaan wonen.

We hebben nog niet ons eigen ideale plekje gevonden en passen daarom de eerste maanden op een boerderij met een gîte die we kunnen verhuren. Zonder kippen en geiten maar wel met twee honden en een Schotse Hooglander. Ja, echt. Ik heb nog geen idee wat ik daarmee moet maar ze is er dus het komt vast goed.

Dat eigen huis vinden is nog wel een dingetje, een uitdaging. Het huizenaanbod is beperkt en in Frankrijk bestaat er geen Funda. Hoe vinden we nou een geschikt huis?

Operatie brievenbus

Als je verandering wilt, moet je in actie komen. Ik vertel het je elke keer weer en ik blijf het herhalen. Het is echt de enige manier om tot een ander resultaat te komen, anders blijft alles bij het oude en dat is niet wat je wilt, toch?

En dat geldt ook voor ons huis: alleen als we in actie komen, vinden we ons droomhuis.

Hier op het platteland gaat veel via via. Je moet de mensen hier kennen, mee doen met dorpsactiviteiten, elke dag bij de bakker je brood halen en zoveel mogelijk je gezicht laten zien. Hebben we tijdens ons vorige verblijf allemaal gedaan (actie! 😉).

We hebben daardoor een bekend gezicht en daar maken we nu graag gebruik van.

Een flyer met foto stoppen we komende week in de brievenbussen van huizen die we leuk vinden. Nou is het dorp klein maar alle huizen langs om te kijken of we dat wat vinden, is wel een hele grote klus.

Lang leve Google Maps want op deze manier hebben we virtueel al heel wat door de straten gelopen en adressen opgeschreven zodat we gericht kunnen flyeren. Ook weer een actie.

Zelfvertrouwen

En weet je wat het is? Het doet zo goed om in actie te zijn. Om zelf iets te doen en daarmee de situatie te veranderen. Het geeft ons het vertrouwen dat het lukt ons droomhuis te vinden. Dat is het resultaat van in actie komen.

Ik word daar enorm blij van. Het tintelt in mijn lijf en ik voel me trots, enthousiast en mijn zelfvertrouwen groeit.

Kom ook in actie

Wil jij ook zo’n positieve vibe beleven, dan is het nodig om in actie te komen. En ik hoor je denken ‘dat weet ik nou wel’, maar hoe vaak doe je het echt? En blijf je dan in actie? Het is gewoon super lastig, zeker als je het alleen moet doen.

Heb je 100 en 1 dingen die je moet doen? Wil je van alles maar kom je er niet aan toe? Zo kom je in actie:

  • Schrijf alles eens op een lijst, echt alles wat je te doen hebt.
  • Kijk er eens goed naar. Welke dingen vallen je gelijk op? Springen er uit waarbij je denkt ‘o, shit dat had ik al moeten doen’? Wat stel je al heel lang uit en durf je niet meer op te pakken omdat je je schaamt dat je dat al zolang laat liggen?
  • Pak een tweede blad en schrijf deze urgente zaken op. Die dus passen bij wat ik hier boven beschrijf. Die voelen als ‘o shit’ en waar je je voor schaamt.
  • Kies van dit blad er elke dag 1 die je als eerste doet. En niet meer dan 1. Zo hou je het leuk. Doe je die ene, dan geeft dat gelijk een goed gevoel. Het lucht op, eindelijk gedaan en je voelt je weer trots op jezelf. You did it!
  • Pak een derde blad en schrijf daar de dingen op die, van alles wat er nog over is, als eerste gedaan moeten worden. Je prioriteiten dus. Niet te veel nadenken, je weet wel welke het zijn en het hoeft niet perfect te zijn.
  • Doe van deze lijst er elke dag 2.
  • Alle andere dingen die op je lijst staan, hebben kennelijk geen prioriteit en zijn niet de dingen waar je je angstig bij voelt om op te pakken. Vraag je bij deze zaken eens af of je ze wel moet doen, of je ze kan uitbesteden en het iemand anders laten doen.
  • Schrap alles wat toch niet zo nodig is om te doen.
  • Doe van deze lijst er 1 per week zelf en besteed er 1 uit aan iemand anders.

Help ik je hiermee om door je to-do lijst te komen en in actie te komen? Laat het me hieronder weten.

Hulp

Misschien zit jouw actie wel op een heel ander vlak, je werk, het moederschap, je relatie, en kan je daar wel wat hulp bij gebruiken. Meld je dan aan voor mijn gratis 1-op-1 coach sessie Vind de Godin in Jezelf, dan kijken we er samen naar.

Ik zorg er voor dat jij weer aan slag kan met datgene waar je tegen aanloopt. Dat je na de coach sessie je opgelucht voelt, er een last van je schouders is en je weet wat je moet doen.

Daarna is het aan jou om in actie te komen. Ik geef je de tools, jij gaat het doen. Dat geeft je namelijk dat trotse blije gevoel en je zelfvertrouwen een boost. Ja? Wil je dat? Meld je dan nu aan.

Heb een heerlijk weekend.

Warme groet, Barbara