Een extra project op je werk. Het regelen van een kinderpartijtje. Elke dag gezond koken. De was in de machine, ophangen en opvouwen. Je kinderen helpen met hun huiswerk. Boodschappen doen. Zorg voor je ouders. Strijken. Borrel met vrienden organiseren. Avond met je partner op stap. Hond uitlaten.

Elke taak is een bal die je elke dag weer in de lucht probeert te houden.

Wat levert het je op als je eerlijk bent? Alleen maar vreugde en gezelligheid? Of is het net als bij veel van mijn klanten stressvol, uitputtend en geeft het je geen voldoening?

Werkende moeders zoals jij houden al jaren alle ballen in de lucht. Omdat je dat van jezelf verwacht, omdat je niet beter weet, omdat je verslaafd bent aan de stress. En al die jaren kost het je energie en heb je het gevoel dat het nooit af is waardoor je twijfelt of je het wel goed doet. Je ziet een moeder van school fluitend op de fiets met boodschappen en kinderen naar het sportveld rijden. Je weet dat ze een drukke baan heeft naast een gezin van 3 en ook nog geregeld op school helpt. Je onzekerheid groeit. Waarom kan zij dat wel en ik niet? Je bent teleurgesteld in jezelf omdat je vindt dat je dat ook zo moet doen.

Herkenbaar?

Voor mij is het heel herkenbaar. Ik ben in ons gezin degene die naast mijn drukke baan elke avond kookt, de was doet en er voor de kinderen is na schooltijd. Jaren geleden kostte me dat veel energie en liep ik constant over van de stress. Ik bleef maar door gaan omdat ik werkelijk het gevoel had dat als ik het niets deed, niemand anders iets deed. Dan zou het huis een zooitje zijn, werd er ongezond gegeten en liepen de kinderen in vuile kleren. Pas toen ik een ernstige ziekte kreeg en ik in mijn bed belandde, moest ik noodgedwongen alle ballen laten vallen.

Waarom hou je al die ballen in de lucht?

  • Je vindt het moeilijk om prioriteiten te stellen
  • Je durft geen nee te zeggen waardoor je nog meer taken op je neemt
  • Je wilt graag controle houden
  • Je wantrouwt hoe anderen het kunnen en dus doe je het liever zelf
  • Je begint overal tegelijk aan waardoor je taken onafgemaakt blijven liggen
  • Je wilt niet onder doen voor anderen
  • Je hebt het altijd zo gedaan en hebt het gevoel dat het zo hoort

Als je begrijpt waarom je al die ballen in de lucht houdt, kan je er ook iets aan doen. Zodat je ontspannen en met zelfvertrouwen al je ballen in de lucht houdt.

Ga direct aan de slag met deze 10 tips:

Tip 1

Bedenk eens welke ballen van jou zijn. Zijn er ballen en dus taken die bij iemand anders thuis horen? Geef die bal dan terug aan de rechtmatige eigenaar. Dat scheelt jou er weer één. Of meer.

Tip 2

Maak een to-do lijst. Zo hou je overzicht en haal je ze uit je hoofd. Dat kost minder energie dan het continu bedenken wat je allemaal nog moet doen.

Tip 3

Als je je to-do lijst maakt, zet er dan gelijk ‘niks’ op. Gun jezelf een moment van lummelen waar in je helemaal niets hoeft te doen.

Tip 4

Kies wat je die dag wel doet en wat niet. Door te kiezen hou je overzicht en is je lijstje korter. Andere taken komen de volgende dag wel weer.

Tip 5

Zeg eens nee. Hoe lastig soms ook, het is de beste manier om minder ballen naar je toe te trekken. Geef aan dat je graag een volgende keer helpt. Niks mis mee, toch?

Tip 6

Voor welke ballen kan je hulp inschakelen? Doe het! Stop met alles alleen willen doen. Vraag je buurvrouw, regel een hulp in huis of laat de boodschappen bezorgen.

Tip 7

Doe de taken die prioriteit hebben gelijk aan het begin van je dag en je ervaart onmiddellijk voldoening. Die energie neem je de hele dag met je mee.

Tip 8

Plan leuke dingen waar je energie van krijgt. Zo laat je je interne batterij weer op en heb je naast de praktische taken ook leuke dingen in het vooruitzicht.

Tip 9

Beloon jezelf. Koop een fles lekkere wijn, een mooie bos bloemen of een taart. Belonen werkt ongelofelijk krachtig en zorgt er voor dat je volhoudt en je je energiek voelt.

Tip 10

Let op je lichaamshouding. Hou je schouders laag, ontspan je gezicht en je kaken. Je houdt hiermee spanning vast en dat kost je energie. Dus ontspan!

 

Volg deze tips, blijf ze herhalen dan wordt het steeds makkelijker om zonder stress al je ballen in de lucht te houden. Wat een opluchting, ontspanning en rust geeft dat. Ga er voor. Gun jezelf dat. Doe het direct.

Ik ben benieuwd welke tip je direct gaat doen. Laat je reactie hieronder achter.

 

Vind de Godin in Jezelf

Wil je direct concrete stappen zetten? Meld je dan nu aan voor de live training Vind De Godin In Jezelf.

In de training ontdek je hoe jij het leven kan leiden waar jij naar verlangt. Vol zelfvertrouwen, energie en op een ontspannen manier. Ik vertel je hoe ik dat zelf heb gedaan. Hoe ik van een gescheiden moeder met een baan zonder waardering, als godin in Frankrijk ben gaan leven. In vrijheid met zekerheid, plezier en voldoening.

Ik vertel je hoe ik leerde mijn eigen keuzes te maken, mijzelf op nummer 1 te zetten en geef je concrete waardevolle tips die je direct kan toepassen om een heerlijk leven te leiden. In mijn training vertel ik je hoe je dat doet.

Meld je hier direct aan: Vind De Godin In Jezelf.

Doe het direct want er zijn maar een beperkt aantal stoelen beschikbaar.

Ik kijk er naar uit je te zien op de training en je reactie hieronder te lezen.

 

Warme groet, Barbara