Voor dat ik mijn verhaal over poffertjes afsteek (ja echt 😉) eerst even dit:

Alleen VANDAAG nog 100 euro korting op het traject Volg je Hart in je Werk. Als je toch al klaar bent met aanmodderen met je huidige werk en je je werk nu echt eens wilt aanpakken, doe het dan voor 100 euro minder. Voor dat bedrag weet je vast andere leuke dingen te doen. Dus go for it en meld je hier aan. Zie ook onderaan dit blog.

Ik stond laatst poffertjes te bakken. Ja, echt in Frankrijk. Ik had een pak Hollandse poffertjesmix gekregen van vriendinnen voor ons vertrek en dat staat al die tijd al in de voorraadkast. En nu we weggaan, tja, dan ga je opruimen hè. En ik heb een heuse gietijzeren poffertjespan van mijn vader. Dus, hup bakken maar.

Nou moet ik je vertellen dat ik heel erg van koken hou maar een hekel heb aan pannenkoeken bakken. Dat duurt me veel te lang, ik vind het gedoe en saai en laat daarom altijd aan Jeroen over.

Poffertjes bakken is net zoiets als pannenkoeken bakken maar daar kwam ik pas achter toen ik al bezig was. 😉 Als ik dat geweten had, was ik er niet aan begonnen maar ik leerde er wel veel van wat ik graag met je wil delen. Het leek dus wel of ik het moest doen, dat poffertjes bakken.

Oké, wat leerde ik er dan van dat ik dat in dit blog met je wil delen?

Eerste ronde

Je weet bij pannenkoeken bakken dat de eerste altijd mislukt, toch? De pan is nog niet heet genoeg, beslag te dik etc. Die pannenkoek gaat steevast de prullenbak in.

Bij poffertjes gaat het net zo. Die van mij zagen er niet uit. Verbrand en nog rauw van binnen want het gas stond te hoog. Die had ik hoger gezet want de pan was nog niet warm genoeg. En ik ben een tikkeltje ongeduldig, zeker als het op pannenkoeken slash poffertjes bakken aankomt….

Ik zie dit bij mijn klanten die het traject Volg je Hart in je Werk volgen ook gebeuren: ze zijn op zoek naar werk waar ze weer energie van krijgen en willen vanaf de eerste sessie gelijk resultaat. Ze zijn een tikkeltje ongeduldig als het niet gelijk lukt, zetten er dan te veel gas op en dan gaat het mis. Dan komt het werk waar ze weer blij van willen worden niet vanuit hun hart maar vanuit hun hoofd en wordt er meer nagedacht dan gevoeld. Herkenbaar??

De tweede ronde ging al beter

Ik was er een beetje aangewend, de pan was warm, het gas laag en hup het beslag erin. Opletten en bijblijven, goed kijken wat er gebeurt. Was ik nog te laat hoor met omdraaien waardoor er weer een aantal verband waren maar al minder dan daarvoor. Beter dus maar ik was nog niet tevreden.

En eerlijk, mijn weerstand op poffertjes bakken werd minder. Nu ik eenmaal was begonnen wilde ik er ook iets van maken. Onder het mom van ‘dit kan ik best’.

Doen, oefenen, bijsturen, volhouden, resultaat

Volgende ronde weer aanpassen: sneller omdraaien, niet te veel beslag erin en kijk, de poffertjes zagen er al beter uit. En dan nog een ronde en nog een en nog een tot ik tevreden was met het resultaat. Twee uur later, de beslagkom was leeg en onze buik vol. Kijk, en daar deed ik het voor.

En zo gaat het in het traject dat mijn klanten doen ook: je gaat onderzoeken van welke werk je blij en gelukkig wordt en wat weer energie geeft. Dat is het doen. Vervolgens doe je allerlei oefeningen en opdrachten en die blijf je herhalen (oefenen). Ik help je ook tussen de gesprekken door met veel tips en inspiratie (bijsturen). Jij doet het werk maar we doen het wel samen dus ik sta voor je klaar als je vragen hebt, even wilt sparren of als je er niet uitkomt.

Held

We spreken elkaar elke twee weken online dat zorgt dat je in een ritme komt waardoor je het makkelijker volhoudt. En zo komt je ook op het resultaat: weten wat je wilt met je werk, waar je weer energie van krijgt en waarom het bij je past. En dan voel je je net als ik met die poffertjes: een held omdat je het hebt gedaan, hebt volgehouden en niet bent blijven aanmodderen in je huidige werk.

Zie je hoe dat werkt? Welke inzichten levert deze poffertjesblog je op? Ik ben heel benieuwd. Wil je het hier met me delen?

Traject met 100 euro korting

Als je niks doet, verandert er ook niks en ik kan me niet voorstellen dat jij nog tot je pensioen in je wel-oké-maar-geeft-allang-geen-energie-en-uitdaging-meer-baan wilt blijven zitten. En zo wel, even goede vrienden. Lees dan even door wat je dan mist en beslis daarna. 😉

  • Want hoe zou het voor jou zijn om weer werk te doen waar je ’s ochtends voor de wekker voor uit je bed springt en ’s avonds vol enthousiasme over vertelt als je thuiskomt?
  • Hoe zou het zijn om dat wat je allemaal kan en al heel lang verstopt te laten zien en je weer trots en gelukkig te voelen?
  • Hoe zou het voelen om elke dag weer uitgedaagd te worden in plaats van je werk te doen met twee vingers in je neus?

Het kan zo anders als je er maar voor gaat. Als je in actie durft te komen en gaat onderzoeken welke baan dan bij je past en waar je hart sneller van gaat kloppen.

En dat hoef je niet alleen te doen, dat doen we samen. Dat maakt het leuker, makkelijker en met sneller resultaat: duidelijk wat bij je past en waarom, meer zelfvertrouwen om keuze te durven maken, meer energie en rust in je hoofd.

Alleen vandaag nog met 100 euro korting.

Daarna gaat de prijs omhoog dus profiteer er nu nog van. Voor 100 euro weet je vast andere leuke dingen te doen.

Wil je weten of dit traject iets voor je is? Meld je dan hier aan, dan kijken we er samen naar.

Heb een heerlijk weekend!

Liefs, Barbara

PS: meld je hier aan voor werk waar jij gelukkig van wordt mét 100 euro korting