Als ik iemand vertel dat ik in Frankrijk woon, krijg ik vaak de vraag ‘wat ga je daar doen dan?’ Niet alleen toen ik nog in Nederland woonde, werd me dat gevraagd, ook de Fransen hierin ons dorp stellen dezelfde vraag. Overigens zijn die vaak heel enthousiast dat we hun dorp hebben gekozen om te verblijven, al begrijpen ze niet precies waarom we nou verhuisd zijn. Of dat ligt aan mijn Frans, wat ik denk toch aardig te beheersen. 😊

Als ik dan mijn antwoord geef, begint het van binnen al in me te bruisen. Het is net als een vlammetje wat eerst rustig brandt en zodra ik begin te vertellen, ineens grote vlammen uitslaat van enthousiasme. Ik voel me vaak ook letterlijk warm worden en krijg ik rode wangen van vreugde. Mijn ogen beginnen te stralen en mijn lach wordt telkens maar breder.

Ik vertel dan ook niet zomaar iets. Nee, ik heb het over mijn droom, mijn passie, datgene waarvoor ik elke dag mijn bed uit kom omdat ik daar zo hevig naar verlang dat ik bereid ben om er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat het waarheid wordt.

Ik verlang namelijk naar een grote boerderij, eentje die zo typisch is voor de Vogezen. Met een broodoven aan de buitenkant gebouwd, met de originele waterbakken in de schuur waar het vee vroeger stond (met het jaartal van de bouw er prachtig in uitgehouwen) en het geluid van stromend water van de bron die het huis binnenkomt.

Ik verlang naar de grond die eromheen ligt met fruitbomen, een moestuin en ruimte voor kippen. De bijgebouwen, oude schuren waar vroeger voor de landbouwmachines stonden, verbouwen we tot gîtes (Frans voor vakantiehuizen) met trainingsruimte waar ik mijn klanten ontvang voor een retraite en waar ook vakantiegangers gebruik van kunnen maken. Of andere bedrijven die daar hun trainingen willen geven.

Ik verlang naar de rust en ruimte van het platteland en het prachtige uitzicht over het dal. De zon die de hele dag op ons erf schijnt waar de honden rondsnuffelen en af en toe achter een hert het bos in verdwijnen. De geiten houden het gras kort want al die grond maaien is me echt te veel werk.

Ik word hier zo gelukkig van. Van dit plaatje. Van deze droomplek. Ook als ik het opschrijf is mijn lach groots en loopt het kippenvel over mijn lijf.

Waarom wil ik dit?

Het gaat me niet om het huis, de grond of het bezit. Voor mij staat het symbool voor de manier van leven waar ik naar verlang. Buiten. In alle rust. Vrijheid. Zelfvoorzienend, midden in de natuur. Voor mij is dat leven als godin in Frankrijk. En toevallig is dat dan ook letterlijk in Frankrijk.

(Voor wie de uitdrukking niet kent, leven als god in Frankrijk betekent volgens de Van Dale in vrijheid het leven leiden waar jij naar verlangt, zoals jij dat voor je ziet.)

En het mooie is, deze plek bestaat. De foto hierboven is zo’n plek hier in ons dorp. Het heeft werkelijk alles waar ik van droom. Waarom ik dan daar nog niet woon? We hadden het graag gekocht maar het lag boven ons budget. Ruim boven ons budget. En dat is helemaal ok.

Mijn verlangen is namelijk zo groot dat het niet zomaar haalbaar is. Wel binnen handbereik maar te groot om het eenvoudigweg zomaar te realiseren. En dat is juist ge bedoeling.

En dan kom ik eindelijk daar waar ik heen wil met dit blog. 😉

Je hebt een doel nodig in je leven. Iets waar voor je leeft. Iets waarvoor je opstaat en echt je best voor wilt doen, zonder dat je jezelf ervoor hoeft te motiveren. Iets waarvoor je door weer en wind wilt gaan.

Zonder doel doe je maar wat.

Zonder doel word je geleefd door de waan van de dag.

Zonder doel leef je stuurloos.

Een doel verandert je leven. Als je verlangen groot genoeg is, vind je een manier om je doel daadwerkelijk te veranderen. Dan leef je het leven zoals jij dat wilt.

Pas toen ik besefte dat ik een doel nodig had, vielen de puzzelstukjes in elkaar en begreep ik waarvoor ik hier op aarde was. En ja, dat klinkt heel zweverig maar je bent hier niet om je tijd te verdoen aan wat anderen willen dat je doet, om maar wat aan te rommelen tot je doodgaat of om op je 80ste te bedenken wat je eens met je leven zal gaan doen. Ja toch? Ik in ieder geval niet.

Dus, hoe ziet jouw doel eruit? Hoe leef jij als godin in Frankrijk? Is het zo groot dat je er kriebels van in je buik krijgt? Van spanning én van vreugde omdat het zo gaaf zou zijn als je dat doel bereikt? Vertel het me hieronder, ik brand van nieuwsgierigheid.

Of heb je nog geen doel voor ogen? Vind je het lastig om erachter te komen wat dat voor jou is?

Stel jezelf dan eens de volgende drie vragen.

Neem voor elke vraag één minuut de tijd om ze te beantwoorden. Schrijf alles op wat in je opkomt, ook al klinkt het nog zo gek, is het niet een sociaal wenselijk antwoord of denk je dat het niet kan. Gewoon de timer op een minuut en schrijven maar.

Daar komen ze:

Vraag 1: Wat wil ik ervaren?

Vraag 2: Wat wil ik nog leren?

Vraag 3: Wat wil ik bijdragen?

 

Wat valt je op? Zijn er overeenkomsten met je antwoorden? Herken je dingen die je als kind bijvoorbeeld al graag deed? Neem de tijd om het in je op te nemen.

Het is niet nodig om gelijk een duidelijk beeld te hebben van je verlangens en doel. Waar het om gaat is dat deze antwoorden je een richting geven van wat je belangrijk vindt, wat je graag doet en wat je nog graag wilt leren.

Haal er één ding uit wat je NU direct gaat doen. Vandaag nog. Dat is alvast één stap dichterbij je doel.

Succes!

Laat je me hier weten wat eruit is gekomen? Ik ben heel benieuwd.

Heb een geweldig weekend.

Lieve groeten, Barbara

 

Wil jij ook het leven als godin in Frankrijk en je leven leiden zoals jij dat voor je ziet? Wil je ook kippenvel krijgen van je doelen, dromen en verlangens?

Ontdek het in jouw gratis coach sessie Vind de Godin in Jezelf.

Niets doen en wachten tot het beter wordt, helpt je niet dichterbij je doelen te komen. En het leven leiden dat anderen voor je uitstippelen is niet wat je wilt.

Kom in actie en meld je nu hier aan.