Toen deze vraag mij gesteld werd door mijn eigen business coach, moest ik even denken. Vind ik net genoeg goed genoeg? Wat wil ik dan eigenlijk? En wat is genoeg? En hoeveel wil ik dan wel? In aantal klanten, volgers, omzet, gesprekken, berichten, impact etc.

De vraag zette mij aan het denken en omdat ik inmiddels weet dat als het waardevol voor mij is dat het dan ook waardevol voor mijn klanten is, deel ik het graag met je.

Want hoe zit dat nou voor jou? Als het gaat over jouw werk, is goed dan goed genoeg?

Stel je werkt al een tijdje bij jouw huidige werkgever. Je bent ooit via via in de functie gerold en het leek je best een leuke baan. Vol zin en energie ging je aan de slag en je maakt je de baan snel eigen. Dat zorgde een paar keer voor promotie, groeide je door en kreeg je er elke keer een beetje salaris bij. De baan, mwah, die is wel aardig. De nieuwigheid was er snel af maar ja, het geeft wel zekerheid.

En nu een aantal jaar verder zit je er nog steeds. Je doet je werk met twee vingers in je neus en als ze je voor de zoveelste keer vragen om dat jaarlijkse project te trekken, zucht je verveeld. Daar zit totaal geen uitdaging meer in, je kan het met je ogen dicht doen.

Is dit voor jou goed genoeg? Je werk net niet zo erg dat je eraan onder doorgaat? Verveling, herhaling, geen uitdaging maar wel zekerheid van een vast contract en elke maand geld op je rekening gestort? Elke dag vermoeid thuiskomen en geen energie meer hebben om met je vriendinnen af te spreken of te gaan sporten?

Enne…waar jij ook voor gaat, ik vind het allemaal oké. Dat ik me hard maak om je hart te volgen in je werk wil niet zeggen dat ik je niet jouw keuze laat maken.

Maar als je het mij vraagt, maak je de verkeerde keuze. Waarom zou je genoegen nemen met goed genoeg?

Omdat je nog niet met een burn-out thuis zit van de stress wat je baan je momenteel kost (want daar steven je op af), wil nog niet zeggen dat je het werk dan maar moet blijven volhouden.

Omdat anderen zeggen dat je blij moet zijn met je werk en dat het nu niet de tijd is om te veranderen van baan, wil niet zeggen dat je moet doen wat zij zeggen (want wie heeft dan de regie over jouw leven??) en niet op onderzoek uit mag gaan.

Omdat het veilig en vertrouwd is, wil niet zeggen dat je het avontuur niet mag opzoeken.

En dat avontuur is, gaan voor het maximale dat er in je zit. Ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen en de sprong in het diepe wagen. In overvloed leven. En dan niet alleen in geld maar ook in plezier, liefde, vreugde, kracht, verbondenheid, er voor anderen kunnen zijn.

Goed genoeg gaat over middelmatigheid. Over tevreden zijn met wat je hebt en niet verlangen naar meer. Niet met je kop boven het maaiveld uit. Doe nou maar normaal, dan doe je al gek genoeg om nog maar eens met een uitdrukking te gooien. Alles eruit halen wat erin zit en voor het maximale gaan, is je niet met de paplepel ingegoten, bij mij ook niet, maar hoe langer ik er over nadenk, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat ik meer waard ben dan middelmatig. Dat ik meer kan, meer wil, dat dat oké is, dat ik voor mijzelf ga staan, hoe spannend soms ook. Blijven hangen in middelmatig is niet goed genoeg.

Waar kies jij voor? Middelmatig? Met werk dat net goed genoeg is? Of voor zoveel meer dan dat? Wil je het me hieronder laten weten?

Goed genoeg niet meer genoeg voor jou?

Dan heb ik nog een paar coole dingen voor je.

Op vrijdag 18 september geef ik eenmalig een workshop live in Nederland. Natuurlijk met de gepaste maatregelen. Het onderwerp: jouw werk en hoe je er achter komt waar jouw hart sneller van gaat kloppen.

Er is slechts plek voor 8 mensen dus reserveer jouw stoel hier snel.

En voor de prijs hoef je het niet te laten. Jouw investering is slechts 47 euro en dan ga je naar huis met praktische tips hoe jij weer plezier en energie in je werk krijgt.

Geef je hier op voor de workshop.

Locatie: Haarlem of Woerden (definitieve locatie volgt snel)

Voor tips download direct het e-book Volg je Hart in je Werk met 3 gouden tips om je hart te volgen in je werk.

Eerder maakte ik een facebook live over net goed genoeg. Voor meer inspiratie en tips volg me op facebook waar ik elke werkdag live ben.

Heb een heerlijk weekend!

Lieve groeten, Barbara