‘Ik ga er eerst zelf mee aan de slag. Goede tips geef je en is een bevestiging van wat ik al weet’. Oké. Als je dat dan al weet, waarom heb je er dan nog niks mee gedaan, vraag ik haar. Het is stil. Die vraag had ze niet verwacht.

En dan komen de excuses. Ja maar toen zat ik net in die baan…. Ja maar toen was het niet het moment…. Ja maar toen…

Dit zie ik zo vaak gebeuren. Weten dat je niet blij wordt van je baan en er uitgeblust van thuiskomen. Al jaren ongelukkig. Taken doen die je al tig keer hebt gedaan en met twee vingers in je neus doet. Zo saai en zonder uitdaging, daar word je heel moe van. En moedeloos.

Dus ik begrijp dat je daar wel iets mee wil. Je leest erover, volgt gratis trainingen of je doet ergens mee aan een webinar. Top! De eerste stap is gezet. Allemaal waardevolle kennis die jouw situatie kan veranderen. En daarmee ga je aan de slag, net als mijn klant van hierboven.

En hee, voor dat je me verkeerd begrijpt, dat is helemaal oké. Dat juich ik alleen maar toe dat je met de kennis die je hebt opgedaan ook daadwerkelijk aan de slag gaat. Maar daar zit ‘em nou juist. Mijn klant zegt dat ze er mee aan de slag gaat maar als ik een paar maanden later bel om te vragen hoe het nu gaat en of ze de tips heeft toegepast, dan hoor ik ja maar, ik heb er nog geen tijd voor gehad…. Ja maar er kwam iets tussendoor….Of een ander excuus.

Herken je dat?

Ik wel. Ik heb zo vaak gedacht ‘ik ga er zelf wel mee aan de slag’. Dan plan ik een avondje in om ervoor te gaan zitten. En als het dan die avond was, dan was er net een leuke film op tv, of mijn vriendin belde om uitgebreid bij te kletsen of ik was te moe. Hoor je? Allemaal excuses om het niet te doen. Ik verzette dan de afspraak met mijzelf naar een andere avond. Rara…daar kwam dan ook weer iets tussendoor.

Zelf doen is nou eenmaal ontzettend lastig

Je moet jezelf opporren, vaak na een dag werken waar je nou juist zo uitgeblust van op de bank hangt. Je moet jezelf in je nekvel grijpen en jezelf ertoe zetten omdat je stiekem bang bent voor wat eruit komt. En dat kan wel eens niet zo leuk zijn. Dus vermijd je het, stel je het uit en van uitstel komt helaas afstel. Ook herkenbaar? 😉

Je bent niet de enige

Dat is misschien een hele geruststelling maar kom je niet verder mee. Je werk wordt daar niet leuker van en je krijgt er ook niet meer energie van. Je hoeft er ook niets mee hè. Het is helemaal prima als je wel allerlei kennis op doet en er vervolgens niks mee doet en blijven aanmodderen. Niet mijn ding, maar als dat wel het jouwe is, oké. Maar stop dan ook met klagen hoe ongelukkig je van je werk wordt want dat kost pas energie. Accepteer dan dat dit het is en ga weer aan het werk.

Het kan ook anders

Schakel iemand in die je hierbij helpt. Die jou helpt om het wél te doen. Om je aan je eigen afspraken te houden zodat je op die avond wel aan de slag gaat met al die waardevolle tips. Het met iemand samendoen is makkelijker. Je kan afkijken van iemand die verder is dan jij. Het is efficiënter, leuker en sneller. En het belangrijkste: je krijgt het resultaat wat je wilt: een baan waar je hart sneller van gaat kloppen en die je weer energie geeft. Daar doe je het toch allemaal voor? Daar heb je toch al die tips voor verzameld? Zodat je werk anders wordt?

Hoe is dat voor jou? Wat is jouw inzicht na het lezen van dit blog? Wil je ook hulp inschakelen of blijf je liever alleen aanmodderen? Wil je het me hieronder met me delen?

Wil je ook aan de slag?

En dan echt en niet telkens voor je uitschuiven? 😉

Dan heb ik iets cools voor je!

Een paar weken geleden gaf ik de gratis Masterclass Weer Energie van je Werk en die werd als heel waardevol ontvangen.

Nicole mailde me na de masterclass en schreef:

Ik vond het een hele waardevolle en mooie sessie. Het viel zo mooi samen allemaal, en het gaf mij het laatste zetje om een besluit te nemen!

Daar wil ik je heel hartelijk voor bedanken!

Nicole is gelijk met de tips die ik gaf aan de slag gegaan. Kijk, zo werkt het als je het samen doet.

Dat gun ik jou ook en dus geef ik deze masterclass Weer Energie van je Werk nog een keer op 11 februari om 10 uur. Helemaal gratis en voor niets.

Een uur lang deel ik met je:

  • Waarom je geen energie van je werk krijgt
  • Hoe je juist wel weer energie van je werk krijgt
  • En wat je grootste valkuil is waardoor je het nooit meer krijgt.

Jep, het gaat over energie😊.

Meld je eenvoudig aan door deze mail te beantwoorden met JA of een mail te sturen naar barbara@werkzoalsjijwil.nl.