Hoe lang blijf jij nog doorgaan met het doen van concessies? Wanneer ga jij staan voor wat jij wilt in jouw leven in plaats van het leven van anderen te leiden?

Een ok leven

Ik hoor het mijn coach nog aan mij vragen. Ontzettend confronterend maar o zo raak. Ik wilde het eigenlijk niet horen. Bagatelliseerde het gelijk. Want in vergelijking met de wereldproblematiek heb ik het toch zo slecht nog niet? Van het geld dat ik verdiende met mijn werk kon ik prima de huur betalen van mijn appartement, de kinderen kwamen niks te kort en met mij ging het wel aardig. Ik had een ok leven.

Dat ik liever woonde in het huis waar ik jaren met mijn man had gewoond, durfde ik niet toe te geven. Dat ik ook liever met hem en onze kinderen daar weer woonde en verlangde naar een fijne relatie met hem, liet ik ook achterwege. En mijn buitenlanddroom liet ik al helemaal niet toe. Ik vond dat ik niet mocht klagen.

Concessies

Ik deed de ene concessies na de andere. Ik durfde niet voor mijzelf te kiezen en mijzelf op nummer 1 te zetten. Ik accepteerde een ok leven en misgunde mijzelf een geweldig leven.

Hopen op een wonder

Een klant vertelde laatst dat het werk wat ze deed allang niet meer de uitdaging had die ze zocht. Elke ochtend als ze wakker werd, voelde ze de knoop in haar maag als het een werkdag was. Ze sleepte zich naar de badkamer voor een warme douche in de hoop dat daar op miraculeuze wijze de stress van haar af zou glijden om plaats te maken voor zin om te werken. Maar ja, dat gebeurt alleen in sprookjes met als gevolg dat ze toch naar haar werk ging, haar ding deed en doodop weer naar huis reed. Bakken met energie kostte dat haar.

En zij is niet de enige. Helaas. Ik hoor het zoveel in mijn praktijk. Klanten die net als jij de ene concessie na de andere doen. Of het nou gaat om werk, relaties, kinderen, familie, moederschap of gezondheid.

Herken je dat?

En ben je er ook klaar mee?

Zeg nou zelf: ben je op deze leeftijd gekomen om zo nog langer door te gaan? Om het leven te leiden van een ander? Of ben je op het punt om nu eens echt voor jezelf te kiezen en te gaan leven zoals jij dat wilt?

Fluitend aan het werk

Mijn klant deed dat. Ze stopte met haar werk en zocht een baan met meer voldoening en uitdaging. Nu staat ze elke ochtend op en kan niet wachten om aan de slag te gaan. Ze fluit onder de douche, stopt elke dag het beste van zichzelf in haar werk en dat blijft niet onopgemerkt. Ze is een inspirator voor haar collega’s en haar omgeving.

Vertrouwen
Ook ik stopte met concessies doen en ben gaan staan voor de dingen die ik belangrijk vond in mijn leven. Wat ik daar voor terug kreeg, voelde geweldig. Het zelfvertrouwen stroomde door mijn lijf. Elke keer als ik ‘nee’ zei tegen dingen waar ik ook ‘nee’ tegen wilde zeggen, voelde ik me glimmen van trots. Als ik me liet leidde door vertrouwen in plaats van angst, barstte mijn hart uit mijn borstkas. En ik deed dat zelf. Zonder goedkeuring van een ander, zonder toestemming. Geen gevoel van teleurstelling en afwijzing meer.

Daar, op dat moment, toen ik dit allemaal leerde en deed, kreeg mijn droom om in Frankrijk te gaan wonen weer ruimte. Ik was er klaar voor om aan mijn diepste verlangen toe te geven nadat het jaren in mij had gesluimerd.

Hoe zou het voor je zijn als je stopt met concessies doen?

Als je weet hoe dat moet? Als je kiest voor jezelf en een voorbeeld bent voor anderen? Als jouw diepste verlangen gezien en gehoord wordt? Dat je er voor gaat staan met het volste vertrouwen, zonder angst en twijfel?

Wat ga je dan doen? Hoe ziet je leven er dan uit? Laat het me hieronder weten.

Gratis coach sessie

Wat je nodig hebt om dit resultaat te bereiken is hulp. Anders was je allang gestopt met die concessies. Maar zo makkelijk is het niet. Je wilt wel en je begint er ook aan maar je weet niet goed wat je moet doen en houdt het daarom niet lang vol. Je schuift het voor je uit en denkt: morgen begin ik, vandaag lukt het even niet.

Dat geploeter ken ik. Het is saai, ongelofelijk zwaar en niemand die je steunt en stimuleert. Ook ik heb hulp gezocht en een coach ingeschakeld om te komen waar ik nu ben.

Samen is zoveel lichter, leuker en gemakkelijker. Doe het samen met iemand aan wie je je kan optrekken, die weet hoe het is om daar te staan waar jij nu staat, je aanmoedigt en naar je luistert.

Dus ga er voor

Geen concessies meer maar zelfvertrouwen, energie en eindelijk leven zoals jij dat wilt. Meld je aan voor de gratis coach sessie Vind de Godin in Jezelf en ga voor een concessieloos leven.

Ik heb maar beperkt plek dus meld je vandaag nog aan.