Met bakken stroomt het water naar beneden. De afgelopen dagen heeft het hier zoveel geregend dat de rivier onder ons bijna buiten haar oevers treedt. Het water komt met een enorme vaart naar beneden, botst tegen alles aan wat het onderweg tegenkomt: wortels van bomen, grote stenen die uitsteken in het water, de pilaren van de bruggen om kolkend verder te gaan richting het dorp. Het is prachtig om te zien wat een kracht dat water heeft en ongestoord door obstakels haar weg vindt.

De normale riviertjes en beekjes die van de berg naar beneden lopen, kunnen deze hoeveelheid water niet aan. Daardoor zie je overal kleine en grote rivieren ontstaan. Het maakt het water niet uit hoe het naar beneden komt en vindt haar weg dwars door het bos. Woest en onverslaanbaar.

Ons wandelpad de berg op is veranderd in een heuse rivier. Als je denkt dat het hier gaat om een laagje water van 1 centimeter dan heb je het mis. Ok, je kan er nog niet met je kano vanaf maar diep is het zeker.

De rivier op

Gekleed met laarzen lopen we toch het pad op, dwars door het water. En dat loopt heel anders dan als het een gewoon pad is. De grond is glibberig, het water krachtig waardoor ik extra controleer waar ik mijn voet neerzet om zeker te zijn dat ik stevig sta. Zin in een ijskoud bad heb ik namelijk niet. Er zijn onverwachte kuilen die vol staan met water en waar je dan ineens een paar centimeter in wegzakt.

Ik glimlach van oor te oor. Ik vind het geweldig. Het is een avontuur om door de rivier omhoog te lopen. Dat doe ik anders nooit, daarom vind ik het ook zo te gek om te doen. Ik kijk letterlijk anders tegen de wereld aan, doe nieuwe ervaringen op. De natuur helpt me daarbij. Gewoon achter ons huis.

Ik maakte er gelijk een facebook live van. Na het wandelen, dat wel, want mijn mobiel lag lekker thuis. Waarom een fb live? Andere wegen bewandelen, nieuwe paden betreden is zo gaaf om te doen, zo leerzaam en goed voor je persoonlijke ontwikkeling, dat wilde ik direct met je delen.

Automatische piloot

Stel je voor, je staat elke dag op hetzelfde tijdstip op, neemt hetzelfde ontbijt en gaat altijd met de auto naar je werk. Op kantoor heb je ook een vast ritueel: kop koffie in de koffiecorner waar je die ene collega treft die een vergelijkbaar ritme heeft. Voel je waar ik heen wil?

Onbewust leef je op de automatische piloot, doe je de dingen altijd hetzelfde. Kijk maar eens in de supermarkt: als je moet kiezen tussen een maaltijd die je tig keer hebt gemaakt of iets heel nieuws proberen en je bent moe van een dag werken dan kies je eerder voor gemak en maak je dat nieuwe gerecht wel een andere keer.

Ik heb niks tegen routine, dat kan je houvast geven. Voorspelbaarheid is veilig, duidelijk en vertrouwd. Ik ga ervan uit dat, zeker als je me volgt, je je graag wilt ontwikkelen, dat je dingen anders wilt leren doen. En dat is nou precies wat ik je wil mee geven met deze blog.

Doe je wat je altijd deed, dan krijg je wat je altijd kreeg.

Droom jij van ander werk waar je veel energie van krijgt? Dat als ’s ochtends je wekker gaat je direct zin hebt? Dus niet dat drukkende benauwde gevoel wat je nu hebt als je aan je werk denkt en waarvoor je direct weer wilt omdraaien met je hoofd onder je kussen. Nee, je wilt direct energie voelen tot helemaal in je buik. Je wilt je hart uit je borstkas voelen kloppen van blijdschap en een smile van oor tot oor zien als je in de spiegel kijkt. Je gelukkig voelen, elke dag als een cadeautje ervaren, je fantastisch voelen op elk moment.

Is dat wat je wilt?

Doorbreek dan je routine. Doe eens iets nieuws. Ga lopend naar kantoor als je altijd met de fiets gaat en is dat wel heel erg ver, neem dan eens een andere route. Kan ook met de auto.

Het kan ook anders: sta ’s morgens eerder op en lees een boek, maak een wandeling (de natuur is zo prachtig in de vroege ochtend), ga hardlopen of mediteer voor dat de rest van het huis wakker wordt. Je zult je dag zo anders ervaren. Het geeft je het gevoel van avontuur zonder dat je direct hoeft de bungee jumpen (mij niet gezien trouwens). Begin met 1 keer in de week en ervaar eens wat dat met je doet.

Je leert op deze manier om te gaan met nieuwe dingen, hoe je die aanpakt naast dat het ook hartstikke leuk is. Dat maakt je flexibeler, bestendiger ben minder angstig bij veranderingen. Je ontwikkelt je als persoon, leert een andere kant van jezelf kennen, die misschien al heel lang niet zichtbaar is, om zo andere, grotere zaken ook aan te durven. Het gesprek aan gaan met je manager omdat je het al jaren niet meer naar je zin hebt. Of misschien wel direct de stap zetten naar een andere baan omdat je al heel lang voelt dat je wat anders wilt, alleen nog niet wat.

Samen

Denk je nu: ‘Leuk, Bar, al die tips maar ik weet niet hoe ik dat in mijn leven kan doen’? Laat me dat dan weten, dan kijken we er samen naar. Ik geef je een half uur van mijn tijd cadeau en alle kennis die ik heb om je verder te helpen. Zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten.

Doe het direct. Ik heb in februari slechts een paar plekjes beschikbaar. Meld je hier aan voor jouw gratis coach sessie.

Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan.

 

Heb een geweldig weekend!

 

Liefs, Barbara