Vorige week had ik een event van mijn business coach (ja, ik heb ook een coach). Het event ging over zichtbaarheid en hoe je ervoor zorgt dat jij en je bedrijf (en dat was in deze groep vaak 1 en dezelfde persoon) zichtbaar bent voor jouw ideale klant.

Dat event begon bij mij al lekker. Ik zat helemaal klaar achter mijn laptop en logde tegelijkertijd met 600 man in op een Zoom link. Dat vond Zoom natuurlijk prima maar onze internetverbinding iets minder. Aan alle klanten stoorde het beeld, was het geluid blikkerig en klonk mijn coach net als een robot. Op dit soort momenten ben ik blij dat ik straks weer in Nederland woon.

Anyway, dit event ging dus over zichtbaarheid. Hoe je zichtbaar bent voor jezelf, binnen je bedrijf, naar de buitenwereld. Een onderwerp die me erg aanspreekt want zichtbaar zijn, man, daar heb ik nog wel eens moeite mee.

Ik weet nog dat ik begin van dit jaar mijn eerste facebook live deed. (nee, niet gaan kijken, zo best was ‘ie niet). Ik had geen idee hoe ik dat moest doen, wilde het perfect doen (herkenbaar??) en het idee dat er gelijk mensen mee konden kijken en ik niet zomaar op het knopje kon klikken om de video weer uit te zetten, vond ik toen nog heel spannend.

Inmiddels ben ik elke werkdag live en eerlijk, de ene keer is het beter dan de andere keer. Ik kom wel eens niet uit mijn woorden, vergeet wel eens welke kant ik op ging met mijn verhaal en ik slik veel. Of kuch of zo. Maar ja, dit is wel wie ik ben en zo wil ik zichtbaar zijn. Zoals je me ook zou zien in real life. Oké, ik maak me er wel voor op maar verder is het mijn naakte ik die je ziet.

En daar heeft zichtbaarheid ook mee te maken. Jezelf durven laten zien zoals je bent. Ik ken vrouwen die alleen maar met make-up de deur uit gaan (dat doe ik dan dus weer niet maar dus wel voor mijn video’s 😉) of niet in hun joggingbroek terwijl ze alleen maar even de hond uitlaten. Dat kan mij dus echt niks schelen. Zowel niet om jou zo te zien als dat jij mij in mijn slobberbroek ziet.

Zichtbaarheid heeft ook te maken met jezelf durven uit te spreken zoals je bent vertelde mijn coach. Kijk, en daar kan ik nog wat leren. Want ik vind het soms nog best eng om volledig te durven zeggen wat ik te zeggen heb. Bang om de ander te veel te confronteren of te kwetsen. Om daarin genadeloos liefdevol mijzelf te zijn. Daar zit een enorme kracht in waarmee ik jou juiste het meeste helpt.

Want hoe zou het zijn als ik je geen tegengas gaf? Zou vergeten je af en toe een spiegel voor te houden? Niet zou doorvragen op een situatie waar je mee zit? Wat voor een coach ben ik dan? In ieder geval niet eentje die je helpt verder te komen. En dat is juist de reden om mij in te schakelen.

En gelukkig voor jou loop ik al wat langer mee met mijn coach en is het onderwerp zichtbaarheid al vaker aanbod gekomen in de coachsessies. Omdat het zo belangrijk is. Voor het laten groeien van mijn praktijk, voor mijn facebook lives, mijn persoonlijke groei als mens en als coach. En belangrijk om jou te laten groeien. In je werk en als persoon.

En dus ben ik liefdevol confronterend en kom je niet weg met ‘ik weet het niet’. Niet omdat je het niet mag weten maar omdat je meer energie krijgt van je werk, je zekerder voelt en daardoor durft te kiezen voor je droombaan die je ook nog eens helder hebt, als ik zichtbaar durf te zijn. En dus je liefdevol confronteer. Dat bereiken we samen dat resultaat wat jij graag wilt. Snap je?

Durf jij zichtbaar te zijn voor jezelf? Durf jij jezelf te confronteren met dat je niet op je plek zit op je werk? Dat je werk doet waar je niet alles uit jezelf haalt en wat je nu bakken met energie kost. Durf je eerlijk toe te geven dat je deze situatie nu al veel te lang accepteert en dat het tijd wordt om in actie te komen.

Hoe zit dat voor jou? Ik ben benieuwd welke inzichten dit je oplevert. Laat het me hieronder bij de opmerkingen weten.

Heb een heerlijk weekend.

Liefs, Barbara

 

PS: Zie je na het lezen van dit blog wel hoe dit voor mij uitwerkt maar nog niet voor jou zelf? Wil je dat ik met je mee kijk? Laat het me hier weten.

PPS: Elke dag ben ik dus live op facebook met tips, inspiratie en praktische oefeningen. Volg me hier om niets te missen

PPPS: De workshop van 18 september is verplaatst naar oktober. Datum en locatie worden zsm kenbaar gemaakt. Wil je je alvast opgeven? Dat kan hier.