Vorige week was ik samen met mijn business-buddy bij een event van Anne Raaymakers. Anne is dé expert op het gebied van facebook- en Instagrammarketing en een succesvolle ondernemer. Een mooi voorbeeld om van te leren.

Dus in alle vroegte naar Utrecht om Anne persoonlijk te ontmoeten en om, zoals altijd, een plekje vooraan te bemachtigen. Ik hou er namelijk niet van om achter in de zaal te zitten en over alle mensen heen naar het podium te kijken. Dus zit ik vooraan zodat ik zoveel mogelijk mee krijg van de spreker.

Gedurende de hele dag spuit Anne haar kennis op het gebied van facebook en Instagram en ik schrijf ijverig mee. Alle kennis die ik op doe, gebruik ik graag weer om jou te inspireren, je iets te leren en waardevolle berichten en blogs te schrijven. En net als ik me afvraag hoe ik dat dan doe en of ik wel het juiste doe (want ik doe het nou eenmaal graag goed) zegt Anne: ‘maak er een feestje van’.

En daar ga ik op aan.😍

Want een feestje staat voor mij gelijk aan dansen. Heerlijk je laten gaan op opzwepende muziek. Gewoon thuis in je woonkamer als niemand kijkt. Spotify aan, volume hoog en lekker uit mijn dak. Ook met de kinderen dans ik geregeld. Vroeger was dat op K3 en Kinderen voor Kinderen, nu kennen ze de hitlijsten beter dan ik en staan we geregeld op de nieuwste nummers te springen en gek te doen.

Elke keer geeft het zo’n energie. Dansen ontspant, zorgt er voor dat de adrenaline door je lijf giert en je je gedachten even loslaat. Je gaat er helemaal in op en komt los van je dagelijkse sores.Na een paar nummers zit je lekker in je vel, heb je een smile van oor tot oor en kan je de hele wereld aan. Mooi moment om een klus aan te pakken waar je tegen op ziet. Ben je daar gelijk van af en dat doet je zelfvertrouwen weer goed. Wat een beetje dansen al niet teweeg brengt.

Ben je niet zo’n danser en is het buiten je comfortzone, dan raad ik je aan het juist te doen. Ontdek wat het met je doet. Alleen al door iets te doen wat je anders nooit doet, maakt dat je leert om te gaan met veranderingen. En daar zit jouw groei.

Nog even terug naar Anne Raaymakers: ze leerde ons dat berichten op facebook en Instagram ook een feestje mogen zijn. Het hoeft geen zware kost te zijn met heel veel diepgang. Want de onderwerpen in een coach gesprek zijn al pittig genoeg. Waarom nog zwaarder maken als het ook op een leuke manier kan? Hoe zou je het vinden als ik je op een luchtige, inspirerende en leuke manier mijn kennis met je deel, waar je blij van wordt én waar je wat aan hebt?

Anne geeft daar in het goede voorbeeld: tijdens haar event zijn er leuke prijzen te winnen als je een vraag stelt waar iedereen iets aan heeft. En zo won ik een notitieboekje van facebook dat Anne kreeg toen ze bij de social media gigant op bezoek was. Hoe leuk is dat?

Hoe zorg jezelf er nou voor dat je er een feestje van maakt?

Voel eens wat het woord ‘feestje’ bij je los maakt. Neem er de tijd voor, schrijf de woorden op die in je opkomen en kijk wat je daar mee kan. Het maakt niet uit wat het is, als jij maar het gevoel van een feestje hebt. In je mooiste jurk met hoge hakken en mooi gelakte nagels de kinderen van school halen of een borrel op het strand met je vriendinnen. Maakt niet uit, kom uit je dagelijkse sleur, ontspan en geniet. Het leven is soms al kort genoeg dus maak er een feestje van.

Ik heb nog een paar praktische tips voor je:

Tip 1

Doe het direct. Van uitstel komt afstel dus regel gelijk die borrel, dat feestje of die jurk.

Tip 2

Maak er een vast item van in je agenda en plan je (volgende) feestje in. Zo heb je iets om naar uit te kijken en wordt het onderdeel van je dagelijkse leven in plaats van een éénmalige actie.

Tip 3

Doe het samen. Met je man, je vriendin of je zus. Of alle drie. Samen is leuker en je houdt het beter vol.

Tip 4

Wissel van feestje. Elke keer hetzelfde is op een gegeven moment saai. Bedenk dus geregeld een nieuw feestje en ervaar de nieuwe energie.

Tip 5

Ga er voor. Maak er geen half werk van maar ga all the way. Over de top mag, doe eens gek.

Ik ben zo benieuwd hoe jouw feestje er uit ziet. Wil je het hieronder met me delen?

O ja, voor het geval dansen ook een onderdeel is van jouw feestje, deel ik graag mijn favoriete dansnummers met je:

Dansnummers

Uit de oude doos: I’m so excited van de Pointer Sisters

Leef van André Hazes jr (ja, echt😃)

Power van Hardwell & KSHMR

Op welke nummers dans jij graag? Laat het me hieronder weten.

Geniet van je feestje en heb een geweldig weekend.

 

Warme groet, Barbara