Waar ga ik het over hebben in dit blog? Ik heb echt geen idee. Ik weet het gewoon even niet. Ik twijfel tussen echt verbinding maken met jezelf, zeker in deze tijd. Over een voorbeeld uit de praktijk waarvan ik geloof dat jij daar ook iets aan hebt. Of toch iets delen over een praktische tip. Ik weet het niet en heb dus ook geen idee waar dit schrijfsel naar toe gaat.🤔 Lees dus vooral even verder.

Gek eigenlijk hè. We zijn altijd zo gewend om overal maar antwoord op te hebben. Ik voel me onrustig nu ik het even niet weet. Nu ik niet een pasklaar antwoord heb waar ik over kan schrijven. Alsof het niet oké is en niet mag.

We willen altijd maar overal de controle over hebben. De uitkomst weten. Zodat de keuzes die we maken en de weg die we inslaan altijd een duidelijk doel heeft. Weg met dat gevoel van onzekerheid, onrust, en falen. Dat gaan we het liefst uit de weg. Althans, ik wel merkte in de laatste tijd.

Ik had het er al over in een van mijn facebook lives. Dat ik mijn Franse droom niet uit hebben kunnen laten komen. En wat nu dan? Wat ga ik nu dan doen nu ik weer terug ben in Nederland?

In plaats van me daarin te berusten, ging ik druk op zoek naar antwoorden. Ik heb de keuze gemaakt om terug te gaan naar NL en dus moet ik nu ook weten hoe ik hier verder ga. Elke dag was ik druk in mijn hoofd aan het bedenken hoe ik dan mijn verdere leven wil invullen. Qua huis, qua woonlocatie en zelfs qua werk (en ik doe al zo graag wat ik wil dus hoe kan ik hier nou over twijfelen??😲)

Zeg maar gerust dat ik me onrustig voelde. Ik begon aan alles te twijfelen. Ik maakte mezelf gek door alleen maar te bedenken, te verzinnen wat de uitkomst moest zijn. Ik voelde me stom dat ik het niet wist, zakte steeds verder weg in een gevoel van falen, teleurstelling en afwijzing (je doet het niet goed!). Het zoog alle energie uit me weg en dat merkte mijn gezinsleden ook. Kreeg ik er ook nog een schuldgevoel bij. Maar je leest het al, alles staat in de verleden tijd. En ik zal je vertellen waarom.

Ik schreef als antwoord op een blog van iemand hoe ik me voelde. Deze dame woont in Frankrijk én is ondernemer en je snapt dat alleen door dat eerste al ik haar heel graag volg. Anyway, ik beantwoordde haar blog, schreef hoe ik me voelde op dit moment en dat ik daar zo de balen van had. Haar reactie kwam terug in de vorm van een audiobestand en ik heb het al zeker 10 keer beluisterd. Zij was het die tegen mij zei dat het oké is om het even niet te weten. Dat dat best mag. Dat je na zo’n ommekeer niet gelijk alle antwoorden hoeft te weten. En dat ik het best even mag laten voor wat het is omdat dan de antwoorden vanzelf komen, juist door er niet de druk op te leggen.

Soms lijkt het zo logisch maar deze zag ik even niet aankomen. En het gekke was, ik voelde me gelijk opgelucht. O, dus ik hoef het even niet te weten?? Dat doet verder niks af aan mij en wat ik vandaag doe alleen die antwoorden voor die toekomstvragen, die weet ik even niet. Oké😊.

En hiermee kwam ik er ook achter dat ik een heleboel wel weet:

  • Dat ik mijn werk supergaaf vind om te doen
  • Dat ik het wonen in Frankrijk heel erg mis maar ook blij ben om weer in Nederland te zijn
  • Dat ik wel degelijk weet hoe ik hier wil wonen alleen nog niet weet hoe ik dat ga regelen
  • Dat het hele Frankrijk avontuur ons al gezin super hecht heeft gemaakt
  • Dat ik heel trots ben op het aanpassingsvermogen van mijzelf en mijn gezin. We doen het toch maar
  • Dat het niet weten niet iets slechts is en ook weer over gaat
  • Dat ik over 5 dagen een hele gave masterclass geef over hoe je weer energie van je werk krijgt. Gratis en voor niets
  • Dat de deelnemers die vorige maand meededen het als heel waardevol bestempelden
  • Dat er nog steeds plek is en je je eenvoudig kan aanmelden

En zo komt het dan toch wel weer goed. Ik weet veel meer dan ik denk en de rest komt wel. En is er ook dit blog nog gekomen.

Ik ben benieuwd naar je reactie op dit blog. Welke inzichten heb je opgedaan? Weet jij ook wel eens geen antwoord en hoe ga jij daar dan mee om? Wil je het hieronder met me delen?

Heb een heerlijk weekend en geniet van de sneeuw!

Liefs, Barbara

PS: Wil jij ook energie van je werk? Meld je nu aan voor de gratis masterclass Weer Energie van je Werk op 11 februari om 10 uur door heel eenvoudig deze mail te beantwoorden met JA. Een makkelijkere weg naar meer energie is er niet. Dat weet ik dan ook weer.😋

In deze masterclass deel ik met je waarom je geen energie krijgt van je werk. Ik deel de grootste valkuil met je die ervoor zorgt dat je nooit mee energie van je werk krijgt (dus die kan je beter maar weten) en minimaal 5 tips wat je moet doen om wel energie van je werk te krijgen. Ja, het gaat over energie.

Meld je dan door deze mail te beantwoorden met JA of stuur een mail naar barbara@werkzoalsjijwil.nl.

Leuk als je er de 11de bij bent.