In 5 stappen heb je weer helderheid

Geen levensdoel, geen toekomst.

Dat komt hard aan hè. Schrik je? Of denk je ‘het zal wel’? Weet jij wat je doel is? Waar jij elke morgen voor opstaat? En dan bedoel ik niet dat je opstaat omdat de kinderen naar school moeten en jij naar je werk. Nee, ik bedoel datgene waar jij enthousiast van wordt tot in elke vezel van je lijf, gepaard met een grote glimlach die je ook van binnen voelt. Dat bedoel ik. Heb jij zo’n levensdoel?

Automatische piloot

Grote kans dat je nu gewoon je leven leidt: je staat op, maakt het ontbijt en brengt de kinderen naar school. Je gaat naar je werk wat je al jaren doet zonder plezier en voldoening. ’s Avonds zit je op de bank te netflixen naast je partner met wie je al een tijd geen echt contact meer maakt. Je voelt je te uitgeblust om af te spreken met een vriendin of te sporten. Je leeft op de automatische piloot en dat voelt saai, stuurloos en geeft je niet de voldoening waar je naar verlangt. Je wil het graag anders maar je hebt geen idee hoe.

Is dit het nou?

Je vraagt je af: ‘is dit het nou?’ Is dit het leven zoals ik dat wil leiden? Je werk levert je al jaren stress op en geen voldoening dus ga je weer op zoek naar iets anders. Je vindt een andere baan maar zonder dat je weet waarom die nieuwe baan bij je past. Je weet niet wat je wil, dus pak je aan wat er voor handen is. Ook hier vind je niet de voldoening en waardering die je zoekt waardoor je niet je bijdrage kan leveren. Weer niet. Je voelt je machteloos en onzeker.

Het overkwam Mariska, een klant die bij mij het 1-op-1 traject volgt om achter haar levensdoel te komen. Ze was haar vorige werk zat en had een nieuwe baan gevonden. Ze dacht dat het bij haar paste maar toen ze begon bleek de lat hoog te liggen en er hard gewerkt moest worden zonder de waardering waar ze naar verlangde. Mariska vond dat ze niet moest zeuren en mee moest gaan in het harde werken om te laten zien wat ze kon. Maar elke avond lag ze futloos op de bank; haar werk op deze manier volhouden kostte haar al haar energie. Ze ervoer geen plezier in haar werk, deed niet wat echt bij haar paste maar ze durfde niet te kiezen voor zichzelf omdat ze niet wist wat ze wilde.

Oplossing

Zo ver laat jij het niet komen toch? Want een ding is zeker, dit is niet het doel wat jij voor ogen hebt. Jij wil het anders. Je wil plezier, genieten, verlangt naar rust en ontspanning. Je wil je gezien en gewaardeerd voelen en elke dag je bed uit stappen met het gevoel dat de hele wereld aan je voeten ligt.

Dat kan! Door het vinden van je levensdoel. Door er achter te komen wat er voor jou écht toe doet, waar je op ‘aan’ gaat. Het is Mariska gelukt om haar levensdoel te vinden waardoor ze nu werk heeft waar ze haar bijdrage kan leveren en elke dag geniet van haar leven. Als zij dat kan, kan jij dat ook. Ik deel graag met jou de stappen die ik haar ook heb gegeven.

Stap 1: Omschrijf het droomleven zoals jij dat zou willen leiden.

Ga er helemaal op los, beschrijf alles hoe jij wil dat jouw leven er uit ziet. Het doet er niet of het kan, het doet er toe dat het is zoals jij zou willen dat het is. Ben je meer visueel in gesteld, maak er dan tekeningen bij of scheur plaatjes uit en plak ze op een groot vel papier.

Stap 2: Vul het aan met alles waar je blij van wordt.

Ga je graag naar de kapper of schoonheidsspecialiste? Schrijf dat er bij. Of ga je liever dansen, maar doe je dat nu veel te weinig, schrijf het op. Vul het aan met alle dingen waar je blij en enthousiast van wordt. Hang het vel papier in huis op waar je het geregeld ziet. Zo ben je bewust en onbewust bezig met je levensdoel.

Stap 3: Maak er tijd voor vrij

Je kan het nog zo mooi hebben getekend en opgeschreven, als je er geen tijd voor vrijmaakt, verandert er helemaal niks. Je bent nu al zo ver dat je weet waar je enthousiast van wordt, nu nog een kwestie van doen. Maak die wandeling langs het strand, bel je vriendin om samen te gaan dansen of plan dat avondje uit met je partner. En geniet!

Stap 4: Doe 1 ding tegelijk

Alles tegelijk doen is te veel en werkt verlammend met als resultaat dat je niet verder komt dan het leven wat je nu hebt. Stap voor stap is wat je nodig hebt. Doe dus 1 ding tegelijk en focus je daar op.

Stap 5: Herhaal

Niets is zo makkelijk dan om het bij die ene keer te laten. Je hebt een heerlijke avond gehad, het smaakt naar meer en toch pak je je dagelijkse leven weer op. Niet bewust maar omdat het nog geen gewoonte voor je is. Om te voorkomen dat je het bij één keer laat, plan je direct een nieuwe moment in. Dan heb je gelijk iets om naar uit te kijken en alleen de voorpret geeft je al vreugde, plezier en ontspanning. Doen dus!

Resultaat

Voor Mariska betekende deze 5 stappen een ommekeer. Ze is gaan leven als godin in Frankrijk: zorgeloos genietend het leven leiden waar zij van droomt. Volg jij deze stappen, dan lukt jou dat ook. Het leven wordt zo veel leuker als je een doel voor ogen hebt, als je weet hoe je wil leven. Ga voor levenslust, zelfvertrouwen, energie en vreugde door deze stappen te zetten.

Ik ben benieuwd naar je reactie en waar deze stappen je brengen. Laat je reactie hieronder achter.

Zet de volgende stap

Wil jij ook het leven leiden waar jij naar verlangt? Vol zelfvertrouwen en energie? Meld je aan voor de gratis coach sessie Vind De Godin In Jezelf. Deze sessie is speciaal voor vrouwen die willen investeren in zichzelf. Ontdek wat jouw verlangens en ambities zijn en hoe je die integreert in jouw leven. Zodat het echt het leven wordt waar jij naar verlangt. Met als resultaat plezier, energie en weer vertrouwen in jezelf.

Meld je DIRECT aan Vind de Godin in Jezelf.

Heb een heerlijk weekend.

Liefs, Barbara