Ik ben van de actie. De vrouwen met wie ik werk, krijgen veel informatie over wat je moet DOEN om erachter te komen van welk werk jouw hart sneller gaat kloppen. Ik ben niet het type van ellenlange theorie. Bij mij geen uitgebreide uitleg waarom een bepaalde tool is ontstaan, wie het allemaal gebruiken en waarom dit het beste werkt. Ik geef kort aan hoe het werkt en ga dan over op de praktijk. Doen dus. De énige manier om werkelijk iets te veranderen aan je huidige situatie.

Ik hou dus niet zo van getrut. Ik weet nog dat toen ik Jeroen leerde kennen, hij moest wennen aan mijn manier van doen. Ik had nogal eens de neiging om het gras voor zijn voeten weg te maaien. Dan wilden we samen ergens een hapje eten en dan had ik al een tafeltje in een leuk restaurant gereserveerd voor hij ook maar kon bedenken of het die avond Italiaans of Thais werd. Of had ik al een afspraak met vrienden gemaakt voor hij zijn agenda had gepakt om te kijken wanneer het uitkwam. Ja, we hebben hierin even moeten wennen aan elkaar, zeg maar. 😊

Ik zie veel vrouwen als een kat in de boom naar hun werk kijken en daar rustig blijven zitten. Ze kijken dan op hun situatie neer en zijn daar dan vervolgens jaren zoet mee. Ze weten al wel dat hun huidige werk niet bevalt en kijken dan vanuit die boom of het verandert. Ze twijfelen welke keuze het beste bij hen past, of ze wel moeten veranderen van baan, of ze nog wel naar een andere branche kunnen overstappen op hun leeftijd enz enz.

Naar beneden komen en werkelijk gaan doen, dat duurt op deze manier jaren. Jaren die je in mijn ogen verspilt en allang werk had kunnen doen wat je weer plezier en energie geeft. En ik begrijp niet zo goed. Als je je huidige werk toch niet meer leuk vindt, dan doe je daar toch iets aan? Als je die ene jurk in de kast niet meer leuk vindt, trek je hem toch ook niet meer aan? Als je niet van broccoli houdt, blijf je het toch niet maar eten?

Wil je met mij werken, dan ben je dus alvast gewaarschuwd. Je moet echt gaan doen.

En voor sommigen is dat helemaal niet fijn. Want hoe fijn is het om te verzwelgen in je eigen ongelukkige werksituatie. Om daar uren over te klagen, te zuchten, te ergeren en boos over te worden. Over hoe je manager nou weer dat en dat zei en geen waardering heeft voor jouw werk. En dan krijg je ook nog dat extra project op je bord wat je al 100 keer hebt gedaan en waar je geen uitdaging meer in vindt.

Wij vrouwen zijn daar een kei in en vinden het heerlijk om er keer op keer op terug te komen. En dat is ook helemaal oké. Doe dat dan vooral bij je vriendinnen en kom bij mij je probleem oplossen. Want daar ben ik als coach dan weer voor en je vriendinnen weer niet. Ieder z’n rol.

Hoe zit dat bij jou? Herken je je in de kat in de boom die rustig toekijkt? Of zou je, net als ik, liever in actie willen komen maar weet je niet hoe? Wil je het hieronder met me delen?

Ik heb nog een paar doe-dingen voor je:

Workshop

Ik vind het supergaaf om weer een live workshop te geven. In september kom ik dan ook hiervoor naar Nederland. Zet vrijdag 18 september alvast in je agenda.

Nou ben ik dus nogal van het doen 😉 dus dit wordt ook een workshop waarin je gaat doen. En wat zou je dan willen leren? Waar mag de workshop over gaan? Leren omgaan met je belemmerende gedachten die je weerhouden om in actie te komen? Wil je actief aan de slag met wat je nou wil in je werk?

Dit is een workshop voor jou en dit is je kans om aan te geven wat jij wil. Geef een reactie op deze mail en laat me weten waar jij tegen aanloopt en mee aan de slag wil.

Elke werkdag inspiratie en tips

Wil je ook in actie komen en werkelijke aan de slag? Op facebook ben ik elke werkdag live met tips, inspiratie, praktische oefeningen etc. om je te helpen je hart te volgen in je werk. Volgen doe je hier.

Heb een heerlijk weekend en geniet van de zon.

Lieve groeten, Barbara