En ineens zijn we er dan, onze langverwachte droom is in vervulling gegaan. We wonen nu echt in Frankrijk.

En dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. Man, wat een pittige weken hebben we achter de rug. Weken van afscheid nemen, regelen en inpakken. Maar hoe goed we ook voorbereid zijn, er komen altijd nog onverwachte dingen om de hoek kijken waar je op het moment mee moet dealen.

Spullen over

Zo stonden we het laatste weekend in Nederland met vier man al onze spullen in te laden in de vrachtwagen. Mijn man reed zelf en had de grootste vrachtwagen gehuurd die je mag rijden met een rijbewijs B. Best een joekel van een ding maar klein vergeleken met de verhuiswagen die ik laatst bij ons in de straat zag staan.

Alle dozen, bedden, kasten, kleding en nog veel meer sleepten we richting de vrachtwagen om daarin te laden en op te stapelen. Het werd steeds voller in de wagen en we bleven maar sjouwen met spullen. Er leek geen eind aan te komen.

Je raadt het misschien al, er waren meer dozen dan er in de vrachtwagen konden. En dan was er nog een bureaustoel, een paar lampen, een kastje van mijn vader…. ☹ Stonden we daar. Ehhh, wat nu??

Beslissen

Op dit soort momenten is het niet handig om in paniek te schieten. Dan verlam je namelijk en is de oplossing ver te zoeken. En een oplossing is wat we nodig hadden. Het huis moest namelijk leeg en onze spullen de volgende dag naar Frankrijk.

In plaats van boos te worden op de situatie en uren na te denken over een oplossing, namen we een direct een besluit: een deel van de spullen slaan we op bij mijn moeder in de garage en de rest gaat gewoon zoals gepland die kant op.

Door direct die beslissing te nemen konden we door. We hadden geen tijd om stil te staan en af te wachten. En dat scheelt zoveel gedoe.

Herken je dit?

Ineens gaat het anders dan je had bedacht. Je staat op het punt samen uit eten te gaan. Het restaurant is gereserveerd, je bent omgekleed, haren en make-up tiptop in orde en helemaal klaar voor vertrek. En dan belt de oppas af.

In plaats van direct een besluit te nemen, volgt er een discussie met je partner. Hij wordt boos omdat de oppas zo laat afbelt en wil niet meer gaan. Jij wilt wel, je hebt je tenslotte niet voor niets zo opgetut en bovendien kijk je uit naar een avondje samen. Je blijft eindeloos discussiëren over wat nu te doen, zijn woede neemt toe en jouw teleurstelling ook.

Hoe is dat? Voelt het alsof de sfeer dan al verpest is en je er eigenlijk geen zin meer in hebt? Gedoe dus en het kost een hoop energie. Neem je direct een beslissing dan bespaar je jezelf dit allemaal.

Angst

Beslissen vinden we zo lastig. We vinden het hartstikke eng, we durven geen risico te nemen en uit angst doen we het dan maar niet. Ja, er verandert iets als je beslist. En dat kan positief en minder positief uitpakken. Daar leer je van en de verandering die dat teweegbrengt in jou, is precies hetgeen waar je zo bang voor bent. Ik herhaal hem nog even: van beslissen leer je en wat dat doet met jou, daar ben je zo bang voor.

Verandering voelt spannend omdat je niet weet wat er komen gaat. Je gaat het onbekende tegemoet en je brein houdt ervan om bekende wegen te nemen. Bij onbekend terrein gaat er een alarm in je af en weerhou je er van het te doen. Juist door te beslissen, leer je nieuwe wegen te nemen die steeds minder eng voelen. Die verandering helpt je om je minder angstig te voelen.

Het kan zijn dat je bang bent de verkeerde beslissing te nemen. Eerlijk, daar kom je alleen maar achter door te beslissen. En als het anders uitpakt dan je wilt, heb je opnieuw de keuze om het anders te doen. Neem een nieuwe beslissing die ervoor zorgt dat je daar komt waar je naar toe wilt. Snap je?

Zelfvertrouwen

Beslissen helpt je verder. Het is een kans om te groeien en van te leren zodat je in de toekomst in vergelijkbare situaties je niet meer bang voelt om een besluit te nemen. Het brengt je meer zelfvertrouwen, minder angst, meer energie, genieten en ontspanning.

Doe het snel

In onze situatie met al die spullen, hielp het om snel te beslissen. We belandden niet in een discussie, het bespaarde ons een hoop energie die we aan andere dingen konden besteden en het gaf direct duidelijkheid.

Dus als je een beslissing neemt, doe het dan snel.

In het geval van de oppas: regel direct je moeder, buurvrouw, zus of vriendin en ga alsnog naar het restaurant. Of verplaats de reservering naar een andere avond (heb je gelijk weer iets om samen naar uit te kijken), bel een koerier voor pizza of sushi, trek een fles wijn open en dek de tafel met mooi linnen en kaarsen.

Laat de gedachten los of het de juiste beslissing is of niet. Dit is waar je voor bent gegaan en geniet ervan in plaats van te blijven bedenken wat je ook had kunnen doen. Neem van mij aan, daar wordt je avond veel gezelliger van.

Onze spullen

In ons geval kreeg mijn moeder ineens een hoop dozen in haar garage, had ze niks meer over te beslissen. 😉

En als je dit leest, ben ik onderweg naar Nederland om een deel daarvan weer op te halen. Ik combineer het met een bezoek aan mijn zus, een sessie met een klant en een trainingsdag. Helemaal zo erg dus niet dat niet alles in de vrachtwagen paste.😉

Geniet van het mooie weer dit weekend!

Lieve groeten, Barbara

 

P.s.:

Wil je direct oefenen met beslissingen nemen?

Meld je dan nu aan voor jouw gratis coach sessie Vind de Godin in Jezelf.

Beslissingen nemen helpen je te groeien naar de persoon die je wilt zijn. Zonder concessies, zonder goedkeuring van een ander, helemaal vrij om te doen wat jij wilt qua werk, in je relatie, als moeder en als vrouw.

Tijdens jouw gratis sessie geef ik je direct handvatten hoe je dat doet.

Beslis en meld je direct aan voor jouw gratis sessie en ga voor meer zelfvertrouwen, vreugde en ontspanning.