De kersenboom bij ons in de tuin staat in bloei. Man, wat is dat een prachtig gezicht. Die witte bloesem tegen een helderblauwe lucht. De zon schijnt erop, het ruikt heerlijk en elke keer als ik de tuin in loop, gebeurt er iets in me. Ik begin te glimlachen, krijg er een blij gevoel van tot in mijn tenen als ik die boom elke dag meer en meer tot bloei zie komen. Ik voel me geraakt.

Ik ben niet de enige die ervan geniet. Buiten mijn gezin hebben de bijen de kersenbloesem ook gevonden. Hoe dichter je bij de boom komt, hoe meer je het geluid van de bijen hoort. Dat rustgevende gezoem maar dan wel in stereo want het zijn er tientallen.

Als je goed kijkt, zie je de nectar aan hun pootjes hangen. Grote druppels zijn het die ze wegbrengen naar hun korven om vervolgens weer honing van te maken. Vrienden van ons hebben bijenkorven in de tuin staan en de honing die je daaruit proeft, is goddelijk. Die fabriekshoning is echt niet te eten in vergelijking bij het echte natuurlijke spul, allemaal gemaakt bij mij om de hoek met behulp van onze boom. Zo tof!

Tot bloei komen. Ik wens het je zo toe. Ik zie hoeveel behoefte er is om te bloeien en te groeien. Ik zie dat je het wil. Persoonlijk en in je werk. In de natuur lijkt dat proces van zelf te gaan maar niets is minder waar. Die boom moet daar iets voor doen. Water uit de grond halen, blijven staan in hevige stormen, geduld hebben, al haar energie stoppen in het ontwikkelen van de blaadjes en bloemen om er uiteindelijk voor te zorgen dat er kersen aan de takken komen.

En voor jou is dat net zo. Ook jij zal energie en tijd in je groei moeten stoppen als je tot bloei wil komen in je werk. En ik zie dat mijn klanten dat ook graag willen. Ze geven allemaal aan dat ze hun hart willen volgen in hun werk. Dat ze hun gevoel willen laten spreken in de keuzes die ze willen maken.

Want zeg nou zelf, hoe fijn is het om elke dag met een grote glimlach naar je werk te gaan? Ook al is dat nu tijdelijk aan de keukentafel of een geïmproviseerd bureau in een slaapkamer. Werk doen waar je hart sneller van gaat kloppen. En ook al weet je nog niet exact wat dat is, ik weet zeker dat je het gevoel dat hierbij hoort nu ter plekke kan oproepen en voelen.

Hoe komt het dan toch dat er zo weinig vrouwen zijn die hiervoor in actie willen komen? Die wel hun dromen, wensen en verlangens willen laten uitkomen, maar niet willen of durven investeren in tijd, energie en geld? En alles is oké, laat ik dat vooropstellen. Aan jou de keuze om te doen met jouw leven wat jij wil.

Maar je wil het. Je wil verandering. Je wil je hart volgen. Je weet allang dat zonder actie er geen reactie is. Als jij niet in beweging komt, verandert er niks. Echt helemaal niks. En dat staat haaks op waar je naar verlangt. Leg dat maar eens uit, want ik begrijp het niet.

Voor dat ik allerlei boze reacties krijg, ik zeg dit echt uit liefde. Om je wakker te schudden en je na te laten denken over je eigen gedrag. Ik zeg niet dat je moet veranderen, het is iets wat je zelf aangeeft.

En het gaat me zo aan mijn hart dat je het niet doet, dat het je niet lukt. Omdat ik weet hoe het is om besluiteloos te blijven hangen in een baan die allang geen energie meer geeft. Ik zie me nog elke dag thuiskomen met een gevoel van ‘is dit het nou?’. Ik wist het, ik wilde het anders en toch deed ik er niks mee. Ik kwam niet in actie. Ik accepteerde heel lang de situatie. Omdat ik dacht dat het erbij hoorde. Omdat ik niet wist wat ik dan wel wilde. Omdat ik vond dat ik niet moest zeuren. Omdat ik dacht dat zo’n baan er toch niet zou zijn. Omdat ik dacht dat verlangen naar iets anders niet mocht.

Ik had het mis. Ik zag het allemaal niet juíst omdat ik niet in actie kwam. Omdat ik er mijn best niet voor deed om toch op z’n minst het uit te gaan zoeken. Om te kijken naar wat wel kon. Jeetje, had ik toen geweten wat ik nu weet, dan was ik veel eerder in actie te komen. En daarmee was ik veel eerder tot bloei gekomen. En dat dat zo is gegaan,daar kan ik wel mee leven.

Maar nu jij. Kan jij er mee leven dat jij je dromen en verlangens onvervuld laat? Dat je het laat bij wat het nu is en zo nog jaren doorgaat? Dat je het laat om te zijn wie jij wil zijn?

Is dat ok voor jou? Prima. Laat het dan vooral een bewuste keuze zijn.

Raakt dit je nou en denk je, shit, dit is niet wat ik wil. Laat me je dan helpen om in actie te komen.

Ik heb twee gave dingen voor je om dat nu te doen. Gratis, dus voor het geld hoef je het niet te laten. 😉

  1. Ik heb een heel nieuw e-book voor je klaar staan op werkzoalsjijwil.nl. In dit e-book, Volg je hart in je werk, staan 3 gouden tips die je helpen om nú in actie te komen om dat werk te gaan doen waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Download het hier direct.
  2. Je kan ook direct met me in gesprek om hierover te sparren. In een half uur tijd kijken we samen wat jij nodig hebt om in actie te komen om dat werk te gaan doen waar jij naar verlangt.

Je kan hier dit gratis gesprek boeken. Wees er snel bij, er is maar beperkt plek.

Tot welk inzicht ben je gekomen na het lezen van dit blog? Wil je het hieronder met me delen?

Heb een bloeiend weekend.

Liefs, Barbara